Fudbal

Verovali ili ne… ŠESTI put je na klupi Valensije da "gasi požar"

Autori mondo.me Milutin Vujičić

Kad ne znaju gde će, pozovu njega…

Izvor: Guliver/Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Voro je jedinstven slučaj u istoriji fudbala.

Salvador Gonzales Marko (56), ili jednostavnije Voro, ponovo će sesti na klupu Valensije, kluba čiji je najverniji vojnik. Nakon što su "slepi miševi" odlučili da otpuste Alberta Seladesa, okrenuli su dobro poznati broj i naravno čuli "da".

Voro je postavljen na mesto vršioca dužnosti trenera, a to mu je čak šesti put da u "odvojenom mandatu" sedi na klupi Valensije.

Prvo je igrao za ovaj klub od 1984. do 1993. godine, da bi se prvi put vratio 2002. kao trener "B" tima Valensije. Bio je vršilac dužnosti 2008. posle odlaska Kumana, potom i Nuna Espirita Santa, Garija Nevila, Paka Ajesterana i Ćezarea Prandelija.

Jedino je "duži" mandat imao od decembra 2016. do maja 2017. godine, dok će ovaj potrajati najduže šest kola u kojima će probati da pogura Valensiju ka učešću u Ligi Evrope.

Njegov prethodnik Selades zaređao je nekoliko loših rezultata, navodno je izgubio i naklonost svlačionice, pa je klub odlučio da ga otpusti iako je u prethodnom periodu promovisao nekoliko mladih fudbalera, ali je to izgleda bilo nedovoljno.

Tagovi