Fudbal

SVI DETALJI: Pjanić je Barsin do 2024. i sada košta 400 MILIONA!

Autori mondo.me Dušan Ninković

Reprezentativac BiH je završio najveći transfer u karijeri.

Izvor: Francesco Pecoraro/Getty Images Europe

Sjajni vezista će dres Barselone nositi u naredne četiri godine, a otkupna klauzula koju su Katalonci ubacili u ugovor deluje potpuno neverovatno.

Nakon nekoliko uspešnih sezona u veznom redu Juventusa, reprezentativac BiH se seli u Španiju, gde ga novi klub ceni na čitavih 400 miliona evra.

Visina transfera je 60 miliona, ali će italijanski klub moći da zaradi još 5 miliona evra kroz bonuse. To će, naravno, zavisiti od partija koje će pružati novi igrač španskog tima.

Ugovor dve strane je potpisan do leta 2024. godine, odnosno na četiri sezone, a Miralem Pjanić (30) će tada već biti u zrelim fudbalskim godinama.

Momak koji je u mlađim reprezentativnim sleekcijama igrao za Luksemburg će ostati u Torinu do kraja Serije A, a onda se preseliti u novi klub. Iako je ovaj transfer praktično trampa, potrebno ga je gledati i kao dva odvojena posla.

Po istom dogovoru, ali papirološki potpuno drugačije, u suprotnom smeru će krenuti Artur, brazilski vezista koji je ove sezone nosio dres Barselone.

Pre nego što se ova razmena igrača pojavila kao opcija, pričalo se da je Mauricio Sari spreman da Pjanića pošalje u Čelsi. Želeo je da iz Londona dobije svog ljiubimca Žoržinja, fudbalera sa kojim je već sarađivao u velikom delu trenerske akrijere.

Na svom zvaničnom sajtu, Barselona Pjanića predstavlja kao igrača koji može da igra na bilo kojoj poziciji u veznom redu.

Nekadašnji fudbaler Meca, Liona, Rome i Juventusa je upisao 92 nastupa za Bosnu i Hercegovinu, dok je u karijeri osvojio šest trofeja, isključivo sa crno-belim timom iz Torina.