Fudbal

Nije branio od 2014, crvene kartone dobija redovno!

Autori mondo.me Dušan Ninković

Čovek koji postaje zaštitni znak Intera ima sjajnu priču iza sebe. Poslednjih sedam godina nije branio ni na jednom meču.

Izvor: Getty Images/Marco Luzzani, Marco Luzzani/Getty Images Europe

Antonio Konte u Interu nema kristalno jasno situaicju i često mora da menja igrače, ali se među stativama zna red. Samir Handanovič je nedodirljiv.

To što ima 35 godina ne utiče na njegove intervencije, pa je sigurna ''jedinica'' tima iz Milana. Njegove rezerve, Danijele Padeli i Tomaso Berni, moraju da se zabavljaju na drugi način.

Zanimljiviji hobi našao je Tomasa Berni (37), koji tokom ove sezone skuplja crvene kartone. Do sada nema nijedan nastup na golu Intera, ali je zato dva puta isključen!

Berni je svoju seniorsku karijeru počeo još 2001. godine, kada se iz Interove omladinske škole preselio u Vimbldon. Iako brani skoro dve decenije, skupio je tek 120 nastupa u seniorskoj konkurenciji.

Da stvari budu čudnije, uglavnom ih je sakupio u dve sezone. Po 39 puta je nosio dres Ternane u sezonama 2004/05 i 2005/06, a ostatak karijere je proveo kao rezervni ili treći golman svojih klubova.

Tako se u Interu nalazi od 2014. godine, a nije upisao nijedan nastup u tom periodu! Pre toga je jednu sezonu proveo u Torinu, gde takođe nije branio, a u karijeri pored pomenute dve sezone ima samo još jednu sa više od deset utakmica.

Zato se ove sezone prebacio na sakupljanje crvenih kartona. Prvi je dobio na meču sa Kaljarijem krajem januara, zbog čega je bio suspendovan dve utakmice, a drugi je zaradio sinoć, u preokretu protiv Parme.

Prvi crveni karton u sezoni Berni je dobio u 95. minutu, kada je ironično aplaudirao glavnom arbitru, koji je isključio Lautara Martineza. Sinoć je isključen ranije, u 68. minutu meča, pre nego što je njegov tim preokrenuo protiv Parme.

Iskusni golman u poslednjih sedam godina nije branio ni na jednom zvaničnom meču, ali zato u timu iz Milana zarađuje oko 200 hiljada evra godišnje. Valjda toliko koštaju njegovi ironični aplauzi sa klupe za rezerve.

Tagovi