Fudbal

Još godinu dana: Njih dvojicu ne vredi terati u penziju!

Autor Dušan Ninković Izvor mondo.rs

Dvojica najiskusnijih fudbalera Juventusa ostaće u italijanskom klubu još godinu dana.

Izvor: Getty Images/Valerio Pennicino, Valerio Pennicino/Getty Images Europe

Umesto da im ugovor sa aktuelnim prvakom Italije istekne sutra, gledaćemo ih na terenu i naredne sezone! Odlučili su da još nije vreme za kraj karijere.

Đanluđi Bufon i Đorđo Kijeliniji će dres Juventusa oblačiti i naredne sezone, postalo je jasno nakon što su danas, sa zvaničnih klupskih naloga, potvrđene informacije da su produžili saradnju.

Bufon je povratnik u redove Juventusa, nakon kratke i ne preterano uspešne epizode u PSŽ-u. On je odlučio da karijeru završi u klubu u kom se i proslavio, ali su mnogi mislili da je sezona koja je u toku njegova poslednja u karijeri.

To nije slučaj, iako je tokom nje ispunio jedan od glavnih ciljeva. Legendarni čuvar mreže je uspeo da se izjednači sa Paolom Maldinijem po broju nastupa u Seriji A. Njih dvojica imaju po 647 mečeva, ali uvar mreže ''Stare dame'' može da popravi učinak.

Njegov dugogodišnji saigrač, kapiten Kijelini, proslaviće 36. rođendan u avgustu i po svemu sudeći će se narednog leta oprostiti od igranja fudbala.

Pored sjajne saradnje koju su imali u Juventusu, sa kojim su dominirali Italijom, golman i defanzivac su bili neraskidiv tandem u reprezentaciji Italije.

Đanluiđi Bufon je u Juventus stigao davne 2001. godine iz matične Parme, dok je Đorđo Kijelini klub pojačao četiri godine kasnije. Štoper je pre tima iz Torina igrao za Livorno, Romu i Fiorentinu.

Tagovi