Fudbal

Pešić i Barselona nadomak cilja: Još pobeda za "Karijev" het-trik!

Autor Mladen Šolak

Katalonski velikan sa srpskim trenerom "ukrotio" najprijatnije iznenađenje lige i ušao u finale.

Izvor: MN Press

Srpski stručnjak Svetislav Pešić (70) vodio je Barselonu do dve titule šampiona Španije, 2003. i 2004. Sledeće nedelje imaće šansu za het-trik.

U prvom polufinalu španskog prvenstva: Barselona - Burgos 98:84 (23:17, 20:24, 29:17, 26:26).

Ekipa nekadašnjeg selektora SR Jugoslavije eliminisala je najprijatnije iznenađenje sezone, koje je u ogromnoj meri doprinelo da Real Madrid ne igra ni u polufinalu.

Drugog finalistu daće utakmica Valensija - Baskonija (nedelja, 20, TV Arena sport)

Iako je konačna razlika bila dvocifrena i iako je Barsa kontrolisala polufinale u tri od četiri četvrtine, "žilavi" Burgos je u drugom kvartalu napravio impresivnu seriju 20:4 i potpuno poništio prednost Katalonaca.

Ipak, favorit je ostao miran, pa je u trećoj četvrtini napravio seriju kojom je i "prelomio" polufinale. Igrač utakmice bio je francuski plejmejker Barselone Toma Ertel sa 14 poena i 11 asistencija, mada je i krilni centar Nikola Mirotić (18 poena) pogurao ekipu posle poluvremena.

Takođe, kao i uvek pouzdan bio je šuter Barse Kajl Kjurik, sa 16 poena.

Za poraženi tim igrao je srpski internacionalac Dragan Apić i na oproštaju od sezone ubacio 10 poena. Nastupom u "skraćenoj" ligi Španije ovog juna je pokazao koliko je bio dobar potez da pređe iz Lokomotive Kubanj u Burgos, koji je danas predvodio iskusni Vitor Benite sa 16 poena.

Finale španskog prvenstva zakazano je za utorak.