Mogla je to da bude velika karijera

Kada smo svi zaboravili na njega, bivši reprezentativac Francuske se vraća

Autor Dušan Ninković

Potpisao je dvogodišnji ugovor sa italijanskim drugoligašem.

Izvor: Getty Images/Paolo Bruno, Paolo Bruno/Getty Images Europe

Pomalo neočekivano, ponovo ćemo na terenu gledati Žeremija Meneza. Momak koji je uspešno igrao kao krilni napadač timova iz Lige 1 i Serije A sada će biti u drugoligaškom društvu.

On je potpisao ugovor sa Ređinom, povratnikom u Seriju B, a planovi su da taj tim uvede u elitu tokom svog mandata u klubu.

Ranije smo već saznali kakvi njega problemi muče. Zašto njegova karijera nije uspela znaju svi, pa i on, ali sada ima priliku da se ponovo dokazuje.

Na predstavljanju u italijanskom klubu bio je veoma emotivan.

''Izgubio sam posvećenost tokom prethodnih godina. Izgubio sam strast. Nisam bio spreman da dajem 100% za fudbalsku karijeru. Svako od nas voli fudbal, ali postoje i međuljudski odnosi koji su važan deo igre'', istakao je bivši reprezentativac Francuske.

Menez je svoju seniorsku karijeru počeo u Sošou, zatim je igrao za Monako, Romu, PSŽ, Milan i Bordo, pre nego što je usledio čudnovatiji deo karijere. Preselio se u Antalijaspor, zatim u meksičku Ameriku, a na kraju je nastupao i za Pariz.

''Ja sam ovde u Ređini da bih osvojio Seriju B i odveo tim u elitu. Pričao sam sa predsednikom Galom i sportskim direktorom Taibijem nekoliko puta, osetio sam ljubav i veru. To je veoma važno za mene'', rekao je Žeremi Menez.

Iskusni Francuz je dva puta bio šampion u svojoj domovini sa Parižanima, a trofeje je osvajao i u Meksiku. Bio je Evropski prvak do 17 godina sa nacionalnim timom Francuske, a u seniorskoj karijeri je upisao 34 nastupa, računajući i igre na Evropskom prvenstvu 2012. godine.


Tagovi