Fudbal

“Vratili smo klub na mjesto gdje zaslužuje“

Autor mondo.me

Vezista Budućnosti Miloš Raičković za MONDO o četvrtoj osvojenoj tituli, napadu na duplu krunu, kada je znao da će šampionski pehar da se vrati u Podgoricu...

Izvor: Printscreen

Generacija sa Brankom Sosom Babićem je 2008. godine osvojila titulu prelijepom igrom, generacija Miodraga Radulovića 2012. je dominacijom lomila protivnike, generacija Miodraga Vukotića 2017. je igrala prelijepo u prvom dijelu sezone, a posle je jedva prigrabila krunu, a četvrtu titulu Budućnosti od obnove nezavisnosti je potpisala družina na čelu sa trenerom Mladenom Milinkovićem.

“Plavi“ su se sa 52-godišnjim Lozničaninom “pronašli“, a kada se podvuče crta na još nezavršenu sezonu - ali je titula već osvojena – može se konstatovati da je Budućnost i igrala lijepo i bila dominantna.

Dovoljno je pogledati tabelu pošto novi šampion šest kola prije kraja ima 20 bodova više od bivšeg šampiona Sutjeske.

Osjećaj je nevjerovatan, u cijelom klubu vlada veliko zadovoljstvo. Svi smo presrećni, baš kao što su svi pravi i iskreni navijači presrećni. Vratili smo klub na mjesto gdje zaslužuje“, rekao je za MONDO vezista Miloš Raičković, jedan od glavnih igrača “plavih“.

Stvari su se tako namjestile da je Budućnost proigrala kada je došao Milinković, a kada je popularni Rai uparen na sredini terena sa Lukom Mirkovićem i Draškom Božovićem. Visoki vezista je donio mirnoću, odličan pas, uz njega su se razigrali i ostali, a potpisivao je i spektakularne golove. Doduše bila su dva, ali još se prepričavaju golčine protiv Koma i Sutjeske.

Iskreno prekretnica sezona je bila derbi utakmica u prvom dijelu sezone protiv Sutjeske u Nikšiću gdje smo pobijedili sa 2:0“, vraća Raičković film na 1. decembar 2019, samo mjesec dana nakon što je novi trener umjesto Branka Brnovića razdrmao kompletnu ekipu.

Igra i pobjeda na toj utakmici nam je svima pokazala koliko kvalitet posjedujemo i da smo jednostavno najbolji u ligi. A derbi pod Goricom takođe protiv Sutjeske prije dvadesetak dana je potvrdio da je titula naša“.

Zbog novih mjera NKT-a, “plavi“ neće moći da proslave titulu sa navijačima. Tako Budućnost treću titulu od četiri neće biti u mogućnosti da proslave sa simpatizerima.

Svima nama je žao zbog toga, ali navijači su uvijek tu uz nas i uz klub. Njima idu velike zasluge za titulu“, poručio je 26-godišnji vezista.

Titula je osvojena, pa su se misli prebacile na Kup. Budućnost se nalazi u polufinalu sa Petrovcem, Sutjeskom i Podgoricom, a ukoliko uspije da odbrani pehar masovnijeg takmičenja, biće to prvi put da se pod Goricom slavi dupla kruna.

Imamo sasvim dovoljno vremena da se odmorimo, pripremimo i psihički i fizički. Siguran sam da ćemo da uđemo u istoriju kluba sa duplom krunom“, podvukao je Raičković.

Tagovi