Fudbal

Sada je zvanično: Budućnost je šampion!

Autor mondo.me

Plavi pobijedili Kom 1:0, Iskra savladala Sutjesku identičnim rezultatom, a to je bilo dovoljno za četvrtu titulu Budućnosti.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Čekao se samo dan, bilo je pitanje vremena, a 25. jun 2020. godine će biti upisan zlatnim slovima u almanasima FK Budućnost nakon što su pehare šampiona Crne Gore dizale generacije na čelu sa Brankom Sosom Babićem 2008, Miodragom Radulovićem 2012. i Miodragom Vukotićem 2017...

"Plavi" su četvrti put od obnove nezavisnosti šampioni države!

Učenici Mladena Milinkovića su na Zlatici u 30. kolu Telekom 1. CFL savladali gradskog rivala Kom sa 1:0 kasnim golom vječitog džokera Dejana Zarubice, a onda su čekali vijesti iz Danilovgrada gdje im je trebao kiks (remi ili poraz) sada već bivšeg šampiona Sutjeske.

I stigao je - Sutjeska je u derbiju kola poražena od Iskre na stadionu Braće Velašević minimalnim rezultatom 1:0. "Plavo - bijelima" iz Nikšića je presudio nekadašnji napadač "plavih" Ivan Vuković. A popularni Giga nije samo "ovjerio" titulu Budućnosti, već je i pogurao svoj tim ka vicešampionskom mjestu - Iskra sada šest kola prije kraja ima samo dva boda manje od Sutjeske.

Čeka nas neizvjesnost što se tiče trke za to drugo mjesto...

Baš kao što nas do kraja prvenstva, a u opticaju je 18 bodova, čeka nevjerovatno zanimljiva borba za četvrto mjesto koje može da vodi u Evropu ukoliko Budućnost ili Sutjeska osvoje Kup.

Zeta i Petrovac su na Trešnjici podijelili bodove (1:1), gol Stefana Savića je poništio Srđan Krstović, pa je razlika između četvrtoplasiranih "vukova" i šestoplasiranih "nebeskoplavih" ostala pet bodova. Međutim, bod je mnogo značio Petrovcu, jer su Petrovčani na pragu opstanka u eliti bez baraža.

Ali zato se Podgorica opasno približila Zeti - "žuti" su na DG areni odradili posljednjeplasirani Grbalj sa 2:0 golovima Šalete Kordića i Nikole Vujnovića. Tako je Podgorica prišla na "minus dva" u odnosu na prvog šampiona nezavisne Crne Gore, dok su "trikolori" napravili korak unazad u borbi za baraž.

Međutim, daleko od toga da su prežaljeni...

SEMAFOR, 30. kolo

ISKRA - SUTJESKA 1:0

Ivan Vuković 70.

ZETA - PETROVAC 1:1

Srđan Krstović 90+2. - Stefan Savić 17.

KOM - BUDUĆNOST 0:1

Dejan Zarubica 90+1.

PODGORICA - GRBALJ 2:0

Šaleta Kordić 46, Nikola Vujnović 49.

RUDAR - OFK TITOGRAD 1:1

Predrag Kašćelan 37. - Admir Adrović 26.

TABELA: Budućnost 72, Sutjeska 52, Iskra 50, Zeta 41, Podgorica 39, Petrovac 36, Rudar 35, Titograd 30, Kom 26, Grbalj 22.