Fudbal

KO JE OVDE LUD: Davidu Luizu novi ugovor u Arsenalu!?

Trener i uprava Arsenala kao da se takmiče ko će povući gori potez!

Izvor: Guliver/Laurence Griffiths/Getty Images

David Luiz prošle srede ušao je u istoriju fudbala pošto je nakon ulaska u igru protiv Mančester Sitija za pola sata skrivio dva gola, napravio penal i dobio crveni karton...

Trener Mikel Arteta verovatno je zašalio što je umesto povređenog Pabla Marija ubacio baš Davida Luiza, a brazilski štoper je posle ove katastrofalne partije na "Etihadu" postao predmet ismevanja kod rivalskih navijača.

S druge strane, Arsenalovi navijači ponadali su se da će nakon njegovih bledih partija tokom sezone konačno tokom leta vidjeti leđa Davidu Luizu, posebno zbog činjenice da mu ističe ugovor.

Uprava Arsenala je, međutim, odlučila da im izbije taj "adut" iz ruku.

Iako je napravio četiri penala, bio krivac za još nekoliko golova, a i koštao Arsenal 24 miliona funti tokom proteklih 12 meseci - "tobdžije" su mu dale novi jednogodišnji ugovor.

Brazilac je navodno pristao na smanjenje plate koja je iznosila 10 miliona funti godišnje, objavili su engleski mediji i naveli da su produžene pozajmice za Pabla Marija, Sedrika Soareša i Danija Sebaljosa, ali samo do kraja sezone.

Zvaničnu potvrdu možemo očekivati vrlo brzo s obzirom na to da u ponoć ističe rok za engleske klubove da dogovore bar kratkoročnu saradnju sa igračima kojima ugovor ističe 30. juna.

Tagovi