Fudbal

Nije dobro: Stigli rezultati Aguerove povrede

Autori mondo.me Pavle Knežević

Moraće sjajni Argentinac na pauzu

Izvor: Shaun Botterill/Getty Images Europe, Guliver

Ostvarile su se crne slutnje Pepa Gvardiole! Serhio Aguero je morao da izađe iz igre zbog povrede tokom utakmice protiv Barnlija, a sada su stigli i detalji povrede.

Kako je Mančester siti objavio, najboljem strelcu ekipe stradalo je levo koleno! On će sada otputovati u Barselonu na dalje preglede kod specijaliste.

U svojoj prvoj utakmici od nastavka Premijer lige, Siti je pobedio Barnli 5:0. Aguero je povređen kada ga je faulirao Ben Mi na poluvremenu. Tada je bila potrebna intervencija VAR da bi se dosudio penal. Rijad Marez je bio siguran i povisio je na 3:0, ali je Aguero odmah morao napolje.

Gvardiola je posle utakmice rekao da se plaši da bi napadač mogao da odsustvuje do kraja sezone, ali nije rekao koliko će pauzirati.

Aguero se oglasio na Tviteru i potvrdio povredu, takođe bez procena o pauzi: "Snimci od jutros su pokazali da sam oštetio levo koleno. Šteta, ali sam dobro raspoložen i koncentrisan sam na to da se vratim što je pre moguće. Hvala vam svima na porukama!".

Iako se ne zna koliko će pauzirati, kada je koleno u pitanju, ako nisu ligamenti, niti udarci, obično pauza traje mesec-mesec i po dana.

To ne znači toliko Sitiju za Premijer ligu, pošto u njoj ima samo teorijske šanse da sustigne Liverpulovih 20 bodova prednosti u poslednjih osam kola, ali bi ovo mogao da bude veliki udarac za Ligu šampiona.

Siti je u prvom meču osmine finala pobedio Real Madrid u gostima 2:1. Revanš je zakazan za 7. avgust, tako da je veliko pitanje da li će Argentinac biti spreman za tu utakmicu.