Fudbal

Da li ste nekada videli GOLOG Andresa Inijestu? Ne, nije to što mislite!

Autori mondo.me Dušan Ninković

Legendarni trenutak ovekovečen na nesvakidašnji način.

Izvor: Jamie McDonald/Getty Images Europe, Getty Images/Jamie McDonald

Sećate se Svetskog prvenstva u Južnoj Africi?

Prošlo je već deset godina, iako nam ne deluje da je tako. Španija je postala prvak sveta, u trenutku kada je bila aktuelni vladar Evrope, a Andres Inijesta je u tom momentu bio jedan od najboljih na svetu. Kako je samo plesao...

Bio je deo onog sjajnog Barseloninog tima, deo jedne od najboljih reprezentacija svih vremena, a upravo je njegov nastup obeležio finale. Pogodak protiv Holandije u 116. minutu susreta doneo je Špancima svetsku titulu.

Nije to mala stvar, posle takvih momenata se postaje heroj. Andres je to postao, što pokazuje i ovaj gest.

U svom rodnom gradu Albaseteu, Inijesta će dobiti statuu koja prikazuje trenutak u kom on upućuje loptu ka golu rivala. Verno prikazan detalj, ali je španski vezista na skulpturi BEZ ODEĆE!

Da li su stvarno spremni da ovakvu figuru postave na neki od gradskih trgova? Ne, ovo nije finalna verzija.

''Slika koja se pojavila ne predstavlja konačnu verziju skulpture. Biće presvučena bronzom, a konačan izgled će prikazivati igrača u dresu reprezentacije Španije'', navodi se u saopštenju.

Naravno da to nije dovoljan razlog da se prestane sa komentarima na društvenim mrežama, pa je statua obnaženog Inijeste postala pravi hit.

Tokom igračke karijere Inijesta je skoro dve decenije nosio dres Barselone, a karijeru je od 2018. godine nastavio u japanskom visel Kobeu. Za reprezentaciju je nastupio 131 put, a osvajao je tri velika trofeja sa nacionalnim timom.

Tagovi