Fudbal

“Ne letim, titula Crne Gore je tamo gdje treba da bude“

Autor mondo.me

Reprezentativac Crne Gore Marko Vešović za MONDO o hvalospjevima iz Poljske, Budućnosti, Crvenoj zvezdi, Rijeci, o najboljem fudbalu u karijeri...

Marko Vešović
Izvor: MN Press

Nije ušetao na velika vrata varšavske Legije u januaru 2018. godine, ali u junu 2020 - pred početak plej-ofa poljske Ekstraklase - svi upiru prstom u njega.

Navijači, protivnički igrači i treneri, mediji...

Marko Vešović je viđen kao superstar Legije, ali i kompletnog prvenstva u Poljskoj. A na njegovim krilima “legionari“ lete ka 13 tituli prvaka države - klub osnovan 1916. ima sedam bodova više od drugoplasiranog Pjasta, te 11 od trećeplasiranog Slaska i četvrtoplasiranog Leha pred odlučujućih sedam utakmica za titulu - prvi meč od tih sedam je na programu za vikend, a Legija dočekuje Slask.

Dominanti smo, postižemo dosta golova i mislim da smo glavni favoriti za titulu. Neće nam biti lako, jer svi žele da nam skinu skalp, alio moramo da budemo na nivou“, rekao je za MONDO 28-godišnji Podgoričanin, koji se sa Legijom nalazi u polufinalu Kupa i igra sa Krakovijom 7. jula...

I u Kupu želimo trofej, dakle - duplu krunu. Legija živi od toga i za to“, najavljuje Vešović napad na rekordni 20. Kup.

Poljski mediji svrstavaju našeg reprezentativca među superstarove...

Iskreno, prijaju hvalospjevi kao što svakome prijaju, ali se ne zanosim i ne letim. Igram dobro, ali na svakoj narednoj utakmici moram da se dokazujem. I to je motiv za mene“.

Vešović je nakon Crne Gore (OFK Titograd, Budućnost), Srbije (Crvena zvezda), Italije (Torino) i Hrvatske (Rijeka) zaigrao u Poljskoj, a u Varšavi možda igra najbolji fudbal u karijeri.

“Iz svake zemlje nosim prelijepe uspomene, stekao sam prijatelje za cijeli život, a posebno sam vezan za tu šampionsku godinu u Rijeci, gdje su se ljudi prema meni i porodici imali poseban odnos“, vratio se Vešo na sezonu 2016/2017. kada je osvojena dupla kruna...

Možda sam najbolje partije pružao u Rijeci, ali svakako mislim da sam u Legiji napredovao psihički i fizički, tako da je moja igra na mnogo većem nivou“.

Izvor: MONDO/Marko Mugoša

Za Rijeku je igrao od 2014. do 2018, navijači su ga “ubacili“ u tim posljednje decenije, za Crvenu zvezdu je igrao u teškim vremenima (2010 - 2013), osvojio je Kup 2012. i očvrsnuo kao igrač, dok je u Budućnosti na početku karijere pokazivao potencijal (2008 - 2010).

Pratim sve bivše klubove, Zvezda je uzela titulu, ali ostaje žal za duplom krunom. Budućnost je novi šampion što me izuzetno raduje. Najzad je vraćena titula tamo gdje treba da bude. Budućnost je bio i ostaće najveci klub u Crnoj Gori“, govori Vešo, pa se okreće Rijeci koja je trenutno druga u Hrvatskoj sa bodom više od Hajduka.

Rijeka je promijenila dosta ekipu i trenera i - dosta dobro guraju. Imaju u Hajduku rivala za drugo mjesto, ali se nadam da će na kraju da budu vicešampioni, jer je Dinamo dosta odmakao“.

Našem reprezentativcu nedostaje reprezentacija, raduje se okupljanju u septembru koje će uslijediti prvi put poslije novembra 2019, a na okupljanje bi mogao da dođe sa duplom krunom, ali i kao igrač novog tima - Grci odavno pišu da je Vešović prioritet Panatinaikosa.

Ljeto može da bude interesantno, vidjećemo. Najvažnije je da se osvoji dupla kruna. Pominje se dosta toga, ima spekulacija, ima i istine. Samo da sam zdrav i da igram kako igram, a za ostalo ne brinem. Iskreno, zadovoljan sam i srećan u Varšavi“, poručio je na kraju Vešović za MONDO.