Fudbal

Dobre vesti za Pepa i Siti: Mladi Španac pušten iz bolnice

Autori mondo.me Jovan Terzić Izvor mondo.ba

"Građani" mogu da odahnu.

Izvor: LAURENCE GRIFFITHS/GETTY IMAGES EUROPE

Nakon više od tri meseca pauze zbog pandemije korona virusa, u sredu uveče je nastavljena engleska Premijer liga, utakmicama 25. kola.

Već prve "post-karantinske" večeri na rasporedu je bio jedan derbi - na Etihadu, gde su se sastali Mančester siti i Arsenal.

Osim ubedljive pobede "građana" (3:0) i katastrofalne partije defanzivca londonskog tima Davida Luiza, meč je obeležio i sudar Sitijevog tandema Ederson - Erik Garsija, iz kojeg je defanzivac Gvardiolinog tima izvukao deblji kraj.

Igrao se 81. minut kada je Ederson istrčao sa gol-linije u želji da otkloni opasnost ispred gola nakon dubinske lopte, ali je "pokupio" saigrača, koji je dobio udarac u glavu i ostao nepomičnio da leži na travi Etihada.

Pomoć na terenu mu je ukazivana oko deset minuta, dat mu je kiseonik, te mu je stavljena ortopedska "kragna", nakon čega je prebačen u bolnicu.

Srećom, tokom četvrtka za Gvardiolu i sve navijače Sitija stigle su dobre vesti - španski internacionalac se dobro oseća i pušten je na kućno lečenje.

Potvrdio je ovo tokom popodneva još jedan član Sitija, Francuz Emerik Laport, koji je u izjavi za britanske medije naveo da se "Erik oseća dobro i da mu je potreban odmor od nekoliko dana", pa je neizvesno da li će biti u kombinaciji za narednu utakmicu u Premijer ligi koju će Siti odigrati u ponedeljak, 22. juna.

Klub iz Mančestera ponovo će biti domaćin, ovog puta ekipi Barnlija.