Fudbal

I to su uspeli: Minhen - Nemačka 29:28

Autori mondo.me Nikola Janković

Osmom uzastopnom, 29. od osnivanja Bundeslige, a 30. u istoriji kluba, Bavarci su prešli u vođstvo u odnosu na ostatak države. Svi ostali klubovi sakupili su 28 titula od premijerne Bundes sezone, 1963/64.

Izvor: Guliver, Stuart Franklin/Getty Images Europe

Bajern je prešao u vođstvo!

Osmom uzastopnom titulom prvaka, overenu - naravno - golom Roberta Levandovskog, Bavarci su ispeli i ovo: Minhen - Nemačka 29-28.

Jedna "mekana" lopta iz 43. minuta igre, kojom je Džerom Boateng sa sredine terena prebacio kompletnu poslednju liniju odbrane Miloš Veljković - Kevin Fost - Nikas Moisander, bila je dovoljna legendarnom poljskom strelcu da "reši" Jiržija Pavlenku, utakmicu i kompletno prvenstvo: Verder - Bajern 0:1 (0:1)!

Bio je to, verovali ili ne, 11. poraz "zelenih" na poslednjih 14 utakmica na "Vezeru", s tim da u preostale tri nisu zabeležili pobedu, pa ih narednog vikenda očekuje "finale Svetskog prvenstva" - gostovanje Majncu, jedinom rivalu kojeg matematički mogu da sustignu u poslednjih 180 minuta fudbala u Nemačkoj.

I to bi moglo da prestane da važi već u sredu uveče, ako bi crveno-beli osvojili tri boda na gostovanju u Dortmundu. Pobeda Borusije ostavila bi četvorostrukog osvajača Bundeslige u igri.

Tagovi