Fudbal

Plavi stavili još jedan šampanjac na hlađenje

Autor mondo.me Izvor MINA

Odigrano 28. kolo domaćeg fudbalske lige, Budućnost, Sutjeska i Iskra slavili, Zeta remizirala sa Komom, a Podgorica sa Petrovcem

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Derbi između "rudara" i "plavih" je počeo sa 45 minuta zakašnjenja nakon natezanja, psovki, zvižduka, te povlačenja igrača koji su zamalo ušli u svlačionice... O tome smo već pisali!

I na kraju - reakcija Budućnosti nakon poraza od Iskre i trijumf nad Rudarom od 4:0!

"Plavi" su slavili golovima Stoiljkovića na centaršut Terzića, Moraitisa na dvije perfektne asistencije Raičkovića i Ivanovića na dodavanje strijelca prvog gola. Tako je Budućnost zadržala "plus 15" u odnosu na šampiona Sutjesku i stavila još jedan šampanjac na hlađenje koji najavljuje proslavu titule.

Sa druge strane, desetkovani "rudari" su bili bezidejni, još ne znaju za pobjedu u pet kola koliko je odigrano u nastavku prvenstva (četiri poraza, jedan remi), ali srećom po njih još se nalaze u sigurnoj zoni.

Odlazeći šampion iz Nikšića je pronašao ritam nakon lošijeg starta vezavši drugi trijumf zaredom - Sutjeska je kraj Bistrice odradila OFK Titograd sa 3:1, a sva četiri pogotka su postigli "plavo - bijeli": Osmajić, Marković (penal) i Grivić su bili strijelci za Sutjesku, a Nedić je sproveo loptu u sopstvenu mrežu.

Nikšićani su odbranili vicešampionsko mjesto, dok Titograd sve više tone u baraž zonu i sve je dalje od sedmog mjesta. A kako će i biti drugačije kad "romantičari" 11 utakmica ne znaju za pobjedu u Telekom 1. CFL (pet remija, šest poraza).

Iskra je nastavila da pritiska Sutjesku u borbi za drugu poziciju - "građani" su na svom stadionu pobijedili Grbalj sa 2:1 ostavivši "trikolore" na posljednjem mjestu, odakle je Druga liga sve bliža i bliža. Golove za Iskru su postigli Kartal (autogol) i Camaj, dok je strijelac za skoro pa budućeg drugoligaša bio Kordić. Razlika između Sutjeske i Iskre je ostala četiri boda...

A ista meta, isto ostojanje je ostalo na relaciji Zeta - Podgorica koji se bore za četvrto mjesto koje može da odvede u Evropu ("vukovi" su na plus tri), te na relaciji Petrovac - Kom koji se bore za opstanak bez baraža ("nebeskoplavi" su na plus šest).

Zeta je na svom terenu sa igračem manje od 52. minuta (isključen golman Aković) odigrala neriješeno sa Komom (1:1), a isti rezultat je viđen na DG areni gdje su Podgorica i Petrovac podijelili bodove.

28. kolo

RUDAR - BUDUĆNOST 0:4

Dušan Stoiljković 17, Panajotis Moraitis 28, 69, Igor Ivanović 44.

ZETA - KOM 1:1

Elom Kođo 39. - Nikola Zvrko 26.

PODGORICA - PETROVAC 1:1

Nikola Vujnović 49. - Miloš Kalezić 68.

ISKRA - GRBALJ 2:1

Nemanja Kartal 27. (autogol), Driton Camaj 51. - Vladan Kordić 55.

SUTJESKA - OFK TITOGRAD 3:1

Milutin Osmajić 8, Božo Marković 61. (penal), Dragan Grivić 75. - Nemanja Nedić 28. (autogol)  

TABELA: Budućnost 66, Sutjeska 51, Iskra 47, Zeta 39, Podgorica 36, Rudar 34, Petrovac 32, Kom 26, Titograd 26, Grbalj 19.

Tagovi