Fudbal

Završeno! Stiže Banjak u Partizan na kraju sezone!

Autor Pavle Knežević

Olimpija i Partizan se dogovorili o dolasku štopera

Izvor: MN Press

Pisalo se i najavljivalo da je blizu transfer iz Olimpije u Partizan, a sada je to i zvanično: čim se završi sezona Maki Banjak se seli u Beograd!

Klub iz Ljubljane objavio je da je dogovor postignut "posle prijateljskih razgovora", kao i da će Banjak završiti sezonu u Olimpiji. MONDO saznaje da će ugovor biti potpisan na tri godine. Obeštećenje za Banjaka je pola miliona evra, plus procenat od naredne prodaje.

Banjak je iz Kameruna i tek je napunio 25 godina. Seniorsku karijeru počeo je u Barseloni B, zatim drugom timu Nanta, a onda je odigrao sezonu u Saragosi, posle čega je otišao u Admiru, pa onda i u Olimpiju, pre dve sezone.

Sa "zmajčekima" je osvojio kup, a nada se i da će titulu ove sezone. U Superligu bi trebalo da stigne krajem jula.

"Maki je mnogo doprineo uspesima Olimpije tokom dve sezone i siguran sam da će nastaviti u istom duhu do kraja sezone, dok god je 'zmaj'. Posle odlaska iz Olimpije, želim mu još mnogo uspeha u Partizanu i nastavku karijere", rekao je predsednik Olimpije Milan Mandarić za sajt kluba.

Partizan je u prvenstvu Srbije obezbedio drugo mesto, a moći će da se bori za trofej u finalu Kupa Srbije protiv Vojvodine.

Banjak će imati težak posao da zameni Strahinju Pavlovića, koji na kraju sezone prelazi u Monako.

Tagovi