Fudbal

Crnogorac je superstar Legije

Autor mondo.me

Marko Vešović je izrastao u najboljeg igrača poljskog tima koji juri ka tituli

Marko Vešović
Izvor: MONDO/Mirko Šljivančanin

Pauza koju je izazvala pandemija novog korona virusa očigledno mu je prijala - napunio je baterije i potpuno spremno dočekao nastavak šampionata u Poljskoj, a da je na vrhunskom nivou po svakom pitanju najbolje potvrđuju njegove partije.

Marko Vešović je jedan od najboljih igrača Legije, a dokaz koliko ga Poljaci cijene najbolje govori podatak da je treći put završio u idealnom timu kola. Dvadesetsedmogodišnji reprezentativac Crne Gore je u ubjedljivoj pobjedi protiv Arke (5:1) upisao dvije asistencije, a kolo prije toga u trijumfu protiv Visle još jednu.

Dobar ritam Legije pokvario je prekjučerašnji poraz od Gornjika u 30. rundi, ali to neće puno uticati na tabelu - Legija i dalje ima prednost od sedam bodova u odnosu na prvog pratioca Pjast.

Sjajne partije Vešovića nijesu promakle ni poljskim medijima - portal weszlo. com analizirao je tri utakmice od povratka fudbala u Poljskoj, a zaključak uz svaku je isti: Vešović je najbolji i najkonstantniji fudbaler tima iz Varšave. I ne samo od nastavka sezone, već i od njenog početka.

"Vešović je superstar u ovom trenutku. Od igrača koji je znao da zablista na momente u 346 minuta nastavka sezone postao je prva zvijezda cijele lige” stoji u tekstu pomenutog portala.

U pomenute tri utakmice Vešović je na svakoj ima najjači indeks kojim se mjeri učinak igrača na terenu, pa je jasno da je ovo sezona u kojoj bi desni bek Legije mogao da postane glavni šraf u ekipi.

Bivši igrač Budućnosti, Crvene zvezde, Torina i Rijeke je u Poljsku stigao 2017. godine, a već sljedeće je sa Legijom osvojio duplu krunu.Da podsjetimo, za reprezentaciju Crne Gore odigrao je 30 utakmica i postigao dva gola.