Uživo

Partizan je VICEŠAMPION Srbije, još ih drži energija iz derbija!

Raspoloženi igrači Partizana osvetili su se Čukaričkom za poraz iz prvog dela sezone i veoma lako ih savladali u jednom od derbija kola. Blistali su Bojan Matić i Takuma Asano.

Izvor: MN Press

Odlična nedelja za Partizan!

Crno-beli su prvo u sredu pobedili u derbiju Crvenu zvezdu (1:0) i plasirali se u finale Kupa Srbije, a puni samopouzdanja istrčali su ove nedelje u Humsku. Golovima sjajnih Matića, Natha, Vitasa i Sume savladali su Čukarički i time kolo pre kraja potvrdili da su vicešampioni Srbije.

Izabranici trenera Sava Miloševića tako su se u odnosu na prošlu sezonu popravili za jednu poziciju, dok će imati šansu i da odbrane titulu u Kupu Srbije protiv Vojvodine.

PARTIZAN - ČUKARIČKI 4:1 (3:0)

Potvrdu da bolji ulazak u utakmicu i veći posed lopte često ne znače mnogo Čukarički je dobio već u 17. minutu kada je Takuma Asano pokazao da je brz poput japanskih vozova.

Uspeo je da obiđe Miladina Stevanovića po levoj strani, da zadrži loptu u terenu, a onda da perfektno pronađe utrčalog Bojana Matića na šest metara. Nije nimalo bilo lako pojačanju iz Vojvodine da iz te pozicije matira Petrovića, ali se sjajno snašao za treći gol u crno-belom.

Partizan je već iz druge šanse, nakon lepe akcije Matića i Stevanovića, koja je završena prekršajem na ivici kaznenog prostora - završena golom Bibrasa Natho.

Izraelac je u 39. minutu perfektno plasirao loptu iz slobodnog udarca, ali to nije bilo sve od Partizana u prvom delu igre. Iz prvog kornera u nadoknadi vremena, nakon vraćene lopte Šćekića na pet metara, sjajno se snašao Vitas i postigao svoj prvi gol od dolaska u Humsku.

Odlučio je Milošević da na poluvremenu odmori Natha, pružio je šansu Sumi, a omaleni fudbaler iz Gvineje odužio mu se golom već u 54. minutu na pas Matića.

Bio je to četvrti gol Partizana iz ukupno četiri šuta, a do svog prvog gola na meču Čukarički je došao zahvaljujući Slobodanu Tediću. Novi fudbaler Sitija sjajno je iskoristio centaršut Mićina i savladao Stevanovića za svoj osmi gol u Superligi ove sezone.

Mogao je Partizan i do još nekog gola, bio je vrlo raspoložen Đorđe Ivanović, dok smo videli i debi mladog Nikole "Džonija" Štulića.

U pitanju je mladi napadač rođen 2001. godine, koji je odigrao prvih dvadesetak minuta u Partizanu i u jednoj akciji, kada je asistirao Sumi, pokazao da ga s razlogom u Humskoj smatraju jednim od najvećih talenata u klubu.

Partizanu slede još dve utakmice do kraja sezone - obe protiv Vojvodine. Prvo narednog petka u Superligi u Novom Sadu, a onda 24. juna u finalu Kupa Srbije, samo ne znamo gde…

PARTZAN: N. Stevanović - Miletić, Ostojić (od 69. Smiljanić), Vitas, Urošević - Šćekić, Zdjelar (od 77. L. Pavlović), F. Stevanović, Natho (od 46. Suma), Asano (od 57. Ivanović) - Matić (od 69. Štulić).

ČUKARIČKI: Petrović - M. Stevanović, Šapić, Veličković, Ćirković - Kovač, Mićin (od 71. Savić), Birmančević (od 76. Ergelaš), Vidosavljević, Endiaje (od 46. Zorić) - Tedić.

Meč sudi Miloš Milanović.

20:49

90' - KRAJ!

20:37

78' - Suma!

Probao je Suma posle lepog pasa Štulica, ali šutira pored gola. Pre toga i šansa za Ivanovića, pa onda i Zdjelara... Opasan Partizan!

20:27

69' - Izmene!

Ostojić izlazi i menja ga Smiljanić, dok je umesto Matića na terenu mladi Štulić koji debituje.

20:23

63' - Matić!

Uprkos tome što ima visoku prednost, Partizan i dalje napada. Prvo je Suma probao da se nagradi golom posle sjajnog prodora, kada je preterao, da bi plasirani udarac Matića ipak uspeo da odbrani Petrović...

20:16

57' - GOOOL! TEDIĆ! 4:1!

Uprkos visokom vođstvu ne predaju se "brđani" i dolaze do prvog pogotka na meču preko najboljeg igrača Slobodana Tedića.

Sa desne strane odličnu loptu uputio je Petar Mićin, a novi fudbaler Sitija je sjajno zahvatio loptu i matirao Stevanovića. Tom prilikom dobio je udarac u glavu, sudario se sa Urošem Vitasom, pa je posle proslave gola ostao da leži na travi.

Izmena u Partizanu - Ivanović menja Asana. Požuteo je i Bojan Ostojić.

20:14

54' - GOOOL! SUMA! 4:0!

Partizan se sveti Čukaričkom!

Bojan Matić igra sjajno danas - prošao je ovoga puta po levoj strani, poslao loptu na belu tačku, a tamo je idealno utrčao Sejduba Suma i lako matirao Đorđa Petrovića. Bio je to već deseti gol Gvinejca u Superligi ove sezone...

20:08

50' - Vidosavljević!

Prvi udarac igrača Čukaričkog koji ide u okvir gola. Centaršut sa leve strane i udarac Vidosavljevića glavom, ali nije tu bilo pravog intenziteta da iznenadi Stevanovića.

20:03

Suma na terenu umesto Natha, dok Zorić ulazi na teren Endiajea.

19:46

45+1' - GOOOOL! VITAS! 3:0 ZA PARTIZAN!

Treći šut - i treći gol Partizana u Humskoj!

Posle prvog kornera za Partizan, koji nije doneo šansu, u nastavku akcije Šćekić je vratio loptu na pet metara, a odatle Vitas matira golmana Petrovića. Malo je na putanju lopte uticao i Endiaje, ali prvi gol u dresu crno-belih beleži iskusni štoper.

To je sve od prvog poluvremena...

Izvor: MN Press

19:41

39' - GOOOL! NATHO! PARTIZAN VODI 2:0!

Majstorija sjajnog Natha!

Lopta na 18 metara i šansa iz slobodnjaka koja se ne propušta. Nije to bio jak udarac Izraelca, ali je perfektno plasirao loptu u mrežu Petrovića koji je samo ispratio pogledom. Nije mogao da je stigne, bila je izuzetno precizna...

Iz dva šuta - do dva gola za Partizan!

19:39

38' - Opasno!

Sjajna ideja Bojana Matića koji je po prijemu lopte na rubu kaznenog prostora odigrao petom za Filipa Stevanovića, a na njega odmah startuje igrač Čukaričkog, malo van šesnaestet metara što će biti situacija za Natha...

19:37

37' - Žuti i za Stevanovića!

Desni bek Čukaričkog, nekadašnji član Partizana, pao je u kaznenom prostoru rivala nakon što ga je Šćekić povukao rukom za rame, a sudija mu pokazuje žuti karton zbog simuliranja. Utisak je da se više okliznuo nego što je hteo da simulira što je i Stevanović probao da objasni sudiji.

19:34

34' - Karton za Asana

Probao je sada Japanac po desnoj strani, pogrešio je i Stefan Šapić je presekao pas, a posle toga Asano je s leđa srušio kapitena Čukaričkog i zaslužio žuti karton.

19:29

27' - Malo igre od gola...

Uglavnom se igra na sredini terena, bez mnogo "eksplozije" na obe strane, ali deluje da je Partizan zaigrao bolje nego u uvodnim minutima susreta.

Izvor: MN Press

19:19

17' - GOOOL! MATIĆ! PARTIZAN VODI 1:0!

Kakav trk Takume Asana!

Delovalo je to kao nemoguća lopta za Japanca iz redova Partizana, ali je Asano još jednom pokazao da je najbrži fudbaler u ligi pošto je pretrčao Miladina Stevanovića, sačuvao loptu i perfektno asistirao za Bojana Matića.

Pojačanje iz Vojvodine našlo se na pravom mestu u pravo vreme i savladao je Đorđa Petrovića za vođstvo Partizana iz prve šanse na utakmici.

Matiću je ovo treći gol od dolaska u Partizan.

19:10

10' - Bolji početak Čuke!

Nismo videli šanse, ali više lopte u nogama u prvih deset minuta videli su igrači Čukaričkog, pa se Partizan muči da priđe golu rivala. 

Slobodan Tedić isprobao je udarac sa 18 metara, ali bez opasnosti za Stevanovića, išla je lopta preko gola, ali je sada već primetno da Čukarički ima ozbiljniju inicijativu u uvodnom delu utakmice, što ne mora mnogo da znači...

19:01

1' - Meč je počeo!

Umar Sadik je stigao na meč, a pre nego što se popeo u ložu ispoštovao je nekoliko navijača koji su želeli fotografiju...

18:54

Gde je Veselinović?

Prvi trener Čukaričkog nije na utakmici zbog temperature.

Izvor: MN Press

18:33

Ko fali?

Savo Milošević izabrao je vrlo jak tim s tim da je odlučio da odmori najbolje fudbalere tima Umara Sadika i Strahinju Pavlovića - ujedno i najbolje aktere derbija sa Crvenom zvezdom od srede, pa su tako šansu dobil Uroš Vitas i Bojan Matić.

Na golu je i Nemanja Stevanović, pošto je Vladimir Stojković povređen. Njih trojica danas nisu ni na klupi.... Nema ni Lazara Markovića!

Zanimljivo je da je prvi put u protokolu i mladi Štulić koji bi danas mogao da debituje.

Čukarički je u vrlo jakom sastavu, s tim da izostaju četiri neimenovana fudbalera zbog prehlade, zbog kojih je juče dignuta uzbuna pošto se sumnjalo i na korona virus, međutim u međuvremenu je potvrđeno da je sa njima sve u redu.

18:16

Uživo na MONDU!

Ostanite uz naš portal, pratićemo meč Partizana i Čukaričkog iz minuta u minut. Naš reporet je u Humskoj i očekuju vas fotografije, snimci, izjave i propratni materijal.

Ukratko

  • Meč počinje u 19 časova.
  • Partizanu posle ovog meča slede još dva sa Vojvodinom - u prvenstvu i u Kupu.
učitaj još +