Samo još tri boda

Osveta se servira hladna, ova je čekala 189 dana - Titula je blizu!

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Bavarce od šampionske titule deli još samo jedan trijumf, možda i manje...

Izvor: Matthias Balk/DPA POOL

Poslednja ekipa koja je pobedila minhenski Bajern u Bundesligi bila je Borusija iz Menhengladbaha, koja je to učinila još 7. decembra prošle godine, a 189 dana kasnije Bavarci su dočekali osvetu.

Ni autogol Benžamina Pavara kojim je „poništio“ kiks Jana Zomera za vođstvo Bajerna nije spasio ekipu iz Menhengladbaha.

BAJERN - BORUSIJA MENHENGLADBAH 2:1 (1:1)
/Zirkzi 26, Gorecka 86 - Pavar 37 ag/ 

Pogotkom Leona Gorecke četiri minute pre kraja sedmostruki uzastopni šampion je savladao Borusiju 2:1 na praznoj Alijanc Areni, te tako stigao nadomak osme titule u nizu.

Za tu rekordnu 30. "salataru“ Bajernu je potrebna još samo jedna pobeda ili da u narednom kolu upiše bolji ili isti rezultat kao Borusija Dortmund, bez obzira da li će to biti trijumf, remi ili poraz.

Već u utorak Bavarci bi mogli da "prišiju zvezdicu" eventualnim trijumfom protiv Verdera u Bremenu i tako definitivno ostave iza sebe "milionere“ koji dan kasnije igraju sa Majncom, moguće bez trenera Lusijana Favra, koji se povredio u subotu proslavljajući pobedonosni gol Halanda u 95. minutu.

Bez najboljeg strelca lige, Roberta Levandovskog i najboljeg asistenta lige, Tomasa Milera, koji su propustili meč zbog žutih kartona, Bajern je bio daleko od prepoznatljive dominacije.

Manuel Nojer morao je nekoliko puta da ih spašava, posebno početkom drugog poluvremena, a do vođstva su stigli kardinalnom greškom Jana Zomera u 26. minutu.

Samo što je odbranio zicer Hernandezu golman gostiju vraćenu loptu poslao je sa ivice šesnaesterca direktno do Džošue Zirkzija kojem nije bilo teško da pogodi potpuno prazan gol.

Međutim, samo 11 minuta kasnije ovaj meč dobio je još jednog tragičara.

Herman je centrirao sa desnog krila, a Pavar klizećim startom poslao loptu u svoju mrežu za 1:1.

Bio je to prilično izjednačen meč na Alijanc Areni u kojem su i Nojer i Zomer imali posla, pa Hanziju Fliku nije preostalo ništa drugo nego da izmenama pokuša da ga okrene u svoju korist.

U odsustvu Levandovskog i Milera, kao i Kutinja i Tolisoa, morao je da posegne za Kingslijem Komanom, pa čak i Kvasijom Okjere Vridtom, napadačom iz Gane kojem je ovo bio tek drugi nastup za Bavarce, ali su gol odluke režirali ipak oni koji su proveli ceo meč na terenu.

Pavar se iskupio za autogol odličnim ubacivanjem napred i asistencijom za Leona Gorecku, koji je sa peterca matirao Zomera za konačnih 2:1.

Iako je većinu meča pomalo neprirodno proveo daleko od protivničkog gola Gorecka je uspeo da postigne svoj drugi pogodak na poslednje dve prvenstvene utakmice i tako reši pitanje pobjednika.

Bajern sada beži Borusiji sedam bodova, ostala su tri kola do kraja, a Bavarci bi trku za "salataru" mogli da okončaju već u utorak.

Tagovi