Fudbal

PORUKA TANE I KOSANA DEJANU STANKOVIĆU: Crvena zvezda igra ružan fudbal!

Autor mondo.me Izvor Kurir

Nekadašnji predsjednik i trener crveno-bijelih razočarani posle poraza od Partizana u polufinalu Kupa Srbije i zabrinuti za budućnost mladog stručnjaka, piše Kurir

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Činjenica da fudbaleri Crvene zvezde u poslednja četiri derbija s Partizanom nisu postigli gol teško je pala svakom navijaču crveno-bijelih. To mišljenje dijele i nekadašnji predsjednik Den Tana i bivši trener Milorad Kosanović.

Deki neka ćuti i uči

Milorad Kosanović vjeruje da će Dejan Stanković shvatiti dobronamjerno njegove kritike. Zajedno su sarađivali kao trener i igrač u Zvezdi u sezoni 1997/1998. - Deki je mnogo dobar dečko, ali je neiskusan kao trener. Mora mnogo da uči. Neka ćuti i radi, vrijedan je i prebrodiće sve ovo - smatra Kosanović.

Dobrivoje Tanasijević gledao je 200. derbi uživo u Humskoj i, kako kaže, teren je napustio frustriran.

"Razočaran sam kao zvjezdaš! Četiri utakmice, a da im ne damo gol. I to kod dva trenera, Milojevića i sada Stankovića. Ne samo zato što nismo dali gol, već zato što nismo imali igru. Zvezda mi je djelovala neuigrano, igrala je ružan fudbal. Kao prije 30 godina u Engleskoj, preskakala se igra, nabacivale duge lopte... Neki momci mi uopšte ne ulivaju poverenje", rekao je Den Tana i dodao:

"Ne mislim da Partizan ima tako dobru odbranu, pa njima je Spartak dao tri komada. Ono što me brine je da sam kod igrača Partizana video strast, dok Zvezdini fudbaleri to nisu imali. Crvena zvezda ne igra fudbal, golove daje iz prekida, a ne iz smišljenih akcija i kroz pas igru. To je ono što me brine. Želim da ukažem na greške, da se ne zavaravamo više."

Milorad Kosanović u dva navrata je vodio Crvenu zvezdu. Mnogi zvjezdaši smatraju da bi bio idealan mentor Dejanu Stankoviću.

Savo imao više vremena

Den Tana takođe ima poruku za Dejana Stankovića: - Milošević je imao više vremena da uigra ekipu od Stankovića. Treba biti realan. Mora se Dekiju dati vremena, najmanje šest mjeseci. Nije ovo za veliku paniku. Meni samo smeta što su svi igrači Zvezde pali, nisu stvorili šansu iz igre za gol. E, to je problem!

"Zvezda je igrala loše, što samo pokazuje da mora mnooogo više da se radi. Radili su ono što je odgovaralo Partizanu", kazao je Kosanović, a kad smo ga upitali na šta konkretno misli, čika Miša je objasnio:

"Ne možeš Partizanu da daš prostor u 40 metara ispred svog gola. Kao da je Zvezda igrala protiv sebe. Sadi, Natho i Asano, u drugom dijelu Suma i Stevanović su se bukvalno zaletali ka Zvezdinom golu. Bezveze. Plus, znalci s loptom Ivanić i Ben gurnuti su i odsječeni na krilima, a Vukanović i Boaći nisu primili nijednu loptu. Tuga. Zvezda nije igrala fudbal, Zvezda je preskakala igru."