Fudbal

Predsednik Lacija budući gradonačelnik Rima?

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Ima podršku dve desničarske političke opcije.

Izvor: Marco Rosi/Getty Images Europe

Izbori za gradonačelnika italijanske prestonice biće održani sledeće godine, a na listi kandidata moglo bi da se pojavi i ime predsednika Lacija Klaudija Lotita!

Prema pisanju lista "Leggo", prvi čovek "nebeskoplavih" iz Rima ima podršku desničarskih političkih stranaka "Forca Italija" Silvija Berluskonija i "Lega Nord".

Cilj je da se trona skine Virdžinija Rađi, prva gradonačelnica u istoriji "večnog grada", koja pripada pokretu "Pet zvezdica" i koja je na čelu grada od 2016. godine.

Ne bi ovo bio prvi put da se Lotito upusti u političke vode jer je 2018. godine, kao kandidat partije "Forca Italija" bio kandidat za mesto u Senatu, ali mu je "za dlaku" izmakla ta pozicija.

Lotito je vlasnik i predsednik Lacija od 2004. godine, a 2006. godine mu je bio zabranjen bilo kakav rad u fudbalu na period od dve godine i šest mjeseci zbog učešća u aferi "Kalčopoli", koja je potresla italijanski fudbal.

Ekipa Lacija je ove godine beležila odlične rezultate, biće u borbi za titulu i kada se prvenstvo nastavi, što bi svakako podiglo rejting Lotita među navijačima kluba čiji je vlasnik. Možda bi uz njihovu pomoć mogao do mesta gradonačelnika, što ne bi bilo zanimljivo navijačima gradskog rivala, rome.

Tagovi