BAJKE!

Nema KRIZE u fudbalu: Rusi daju 15 miliona za klinca iz Brazila!

Autor Milutin Vujičić

"Novi Nejmar" ili ne, ali priče o krizi zbog pandemije korona virusa ne piju vodu...

Izvor: Guliver/Kirill Kudryavtsev/EuroFootball/Getty Images

Od kada je "izbila" globalna pandemija korona virusa slušali smo o predstojećoj krizi u fudbalu koja će promeniti sport, ali za sada nema naznaka da nam sledi tako nešto...

Mauro Ikardi je prešao u Pari sen Žermena za 56 miliona evra, Timo Verner u Čelsi za 60 miliona, dok finansijskih poteškoća nema ni na istoku Evrope. Brazilski mediji prenose da je ruski Krasnodar spreman da plati 15 miliona evra za momka rođenog 2002. godine!

U pitanju je Tales Magno (17) koji nastupa za Vasko de Gamu, a koji važi za jednog od najvećih talenata u domovini, pa se za njega već raspitivao i Liverpul.

Mediji su ga već proglasili "novi Nejmar", mada smo sigurni da u svakoj generaciji brazilskih fudbalera ima i po nekoliko fudbalera koji dobiju takav nadimak, a poput njega može da igra po krilu ili u samom špicu napada.

Do sada je za Vasko odigrao 22 utakmice i postigao dva gola, dok je blistao prošle godine na Svetskom prvenstvu za igrače do 17 godina kada je s Brazilom bio prvak.

Ugovor sa Vaskom ga "čuva" u ovom klubu do kraja 2022. godine, a videćemo da li će već ovog leta otići u Krasnodar za veliki novac, posebno ako uzmemo u obzir da je pomenuti klub trenutno tek SEDMI na tabeli Premijer lige.

Tagovi