KAO MINUS I PLUS

Kako su Nemci odbili da dovedu Kurtou zbog "keca" iz MATEMATIKE

Autor Nebojša Marković

Umesto u Čelsi, Belgijanac je mogao da se preseli u Nemačku...

Izvor: DAVID RAMOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver/Getty images/David Ramos

Tibo Kurtoa je do sada imao odličnu karijeru, ali je ona mogla da izgleda drastično drugačije da je bio bolji u školi.

Od jednog transfera pre tačno 10 godina delila ga je - matematika!

Belgijski golman ponikao u Genku postao je jedan od najboljih golmana svoje generacije nakon što je prešao u Čelsi, a nosio je i dres Atletiko Madrida, pre nego što je 2018. postao čuvar mreže Real Madrida.

Kada se sve sabere i oduzme, nije Kurtoa nimalo loše prošao u karijeri i verovatno on tu ne bi ništa dirao. Međutim, mogao je da bude golman Hofenhajma!

Luc Pfanenštil, sportski direktor Fortune iz Diseldorfa - o kojem je Milutin Vujičić napisao sjajnu priču u serijalu MONDO IKONE - bio je svojevremeno deo skauting službe Hofenhajma. Taj klub je 2010. propustio priliku da dovede Kurtou zbog svojih striktnih pravila.

"Pratili smo Kurtou. U to vreme, on je bio na prelazu iz omladinskog u seniorski tim. Bili smo vrlo blizu da potpišemo ugovor sa Tibom, ali je onda on "pao" matematiku u školi i posao je propao", rekao je Pfanenštil za "HLN", preneli su brojni mediji.

Nije ni Kurtoa jedini u ovakvim pričama o Hofenhajmu, pošto su u ovom klubu propustili priliku da dovedu i Erlinga Holanda, sada igrača Borusije Dortmund.

Seniorska karijera Kurtoe je počela 2009. godine, a 2011. je napravio transfer u Čelsi, od kada je i reprezentativac Belgije.

Tagovi