VELIKI PLANOVI

U Njukasl stiže "krivac" za dolazak Nejmara i Mbapea u PSŽ?!

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.ba

Potencijalno nova vlasnička struktura "svraka" želi da napravi velike promene.

Izvor: Guliver/Stu Forster/Allsport/Getty Images

Mogla bi to da budu uzbudljiva vremena za Njukasl!

Saudijski princ Mohamad bin Salman odlučan je u nameri da sa saradnicima, čim dobije potvrdu o preuzimanju "svraka", klub lansira u sami vrh engleskog, a zašto ne reći i evropskog fudbala.

Još ranije se spominjalo da saudijska grupacija na mestu prvog trenera kao dugoročno rešenje ne vidi sadašnjeg stratega Stiva Brusa i da bi na tom mestu najradije videla Maurisija Poketina.

Argentinac je nezaposlen od novembra, kada se rastao sa Totenhemom, gde je radio pet godina i, između ostalog, stigao do finala Lige šampiona.

Kada je u pitanju igrački kadar, spominjalo se dovođenje Gereta Bejla, Filipa Kutinja, a najnovije informacije govore da se aktivno radi na dovođenju bivšeg sportskog direktora Pari sen Žermena Antera Enrikea!

Za vreme Enrikeovog mandata među "svecima", od juna 2017. do juna 2019. godine, u francusku prestonicu stigli su i Nejmar i Kilijan Mbape, a "RMC Sport" ističe da je Leonardov prethodnik u taboru Parižana izuzetno zainteresovan za dolazak na Ostrvo, u klub koji "ima ambiciju da opet bude na engleskom tronu".

Portugalac, rođen 1968. godine, pre dolaska u Pari sen Žermen obavljao je direktorsku funkciju u ekipi Porta, iz kojeg je otišao početkom septembra 2016. godine.

Tagovi