Fudbal

Nejmar i Mbape odlaze? Erera objasnio: PSŽ nikad ne prodaje svoje zvezde!

Autor Pavle Knežević

"To je klub koji zvezde kupuje, a ne prodaje"

Izvor: Guliver, Ian MacNicol/Getty Images Europe

Ceo fudbalski svet se pita kako će izgledati prelazni rok posle pandemije, a kao i uvek, pominju se velika imena i nagađa se o njihovoj budućnosti, pa tako i o zvezdama Pari Sen Žermena Nejmaru i Kilijanu Mbapeu.

Njihov saigrač Ander Erera ubeđen je, međutim, da će njih dvojica ostati u Parizu, jer misli da su tamo "vrlo srećni", ali i zato što PSŽ, kako kaže, "ne prodaje svoje zvezde".

Mnogo se pričalo o transferima obojice. Nejmar o povratku u Barselonu, a Mbape kao meta Real Madrida. Novinari Asa pitali su Ereru koga će biti teže zadržati, na šta je on odgovorio:

"Ne znam, jer ne znam koliko zarađuju i koliko donose klubu, koji je ipak kompanija. Ali, znam da su obojica ključni za projekat i vidim da su jako srećni i uključeni u rad PSŽ-a. Morate da uzmete u obzir i osnovni aspekt, o kome sam razgovarao sa Kilijanom: PSŽ nije klub koji prodaje svoje zvezde, već ih kupuje".

"Dovoljno je finansijski jak da ih podrži obojicu", dodao je vezni fudbaler.

Nejmar je imao mnogo problema sa povredama, ali je i dalje glavni igrač "svetaca" kad je zdrav. Ove sezone je odigrao 15 prvenstvenih utakmica i postigao 13 golova.

Mbaše je dao 18 golova u 20 prvenstvenih mečeva, čime je pomogao PSŽ-u da odbrani titulu. Prvenstvo Francuske je prekinuto kad je izbila pandemija, a trofej je dodeljen lideru na tabeli.

Nema sumnje da bi odlazak njih dvojice bio veliki udarac za klub kome glavni cilj ostaje osvajanje Lige šampiona.

Tagovi