Fudbal

No Vule, no party: Iz svega ćemo izaći jači

Autor mondo.me

Napadač Rudara Vule Vujačić preskočio posljednju utakmicu zbog povrede, čeka magnetnu rezonancu i bolje dane kako za sebe, tako i za Pljevljake

Izvor: MONDO

No Vule, no party - tako se ukratko može opisati igra Rudara bez iskusnog napadača Vula Vujačića, koji je najbolji strijelac Pljevljaka i koji svojim odnosom ima nevjerovatan uticak na igru najtrofejnijeg kluba u državi.

"Rudari" su izgubili oba meča nakon što se fudbal vratio u Crnu Goru (Zeta 2:0, Podgorica 3:0), nisu postigli gol, a protiv "vukova" su za 1:0 kapitulirali kada je Vujačić bio van igre (Rudar bio sa igračem manje u igri), dok protiv "žutih" nije ni bio u protokolu zbog povrede koljena.

"Primjetilo se da sam nedostajao u napadu, ali falili su i Marko Krasić i Željko Tomašević koji su takođe iznosili teret do sada", ne veliča svoju ulogu 32-godišnji centarfor, strijelac osam golova na 24 utakmice, koji čeka nalaz magnetne rezonance.

"Potpunu sliku oko ozbiljnosti povrede ću znati kroz par dana"

Povreda je stigla u nezgodnom trenutku i za Rudar, ali i za iskusnog napadača...

"Volim da treniram i da igram, cijeli život sam u fudbalu, pa mi pauza zbog povrede teško pada. Posebno, jer sam jedva čekao da naše prvenstvo ponovo krene nakon korone. Prekid prvenstva je najteže pao nama, jer smo bili u dobrom ritmu, jedini smo bili sa maksimalne četiri pobjede što je bio plod dobrog rada i kvaliteta", poručio je Vujačić.

Povreda je usporila napadača da se bori za prvog strijelca šampionata...

"I na individualnom planu mi je išlo dobro, imao sam osam golova u prvenstvu uprlcos tome što mi je jedan čist pogodak oduzet. Do povrede sam bio najozbiljniji kandidat da stignem Đorđevića lcoji je odavno na prvom mjestu. Međutim, nema žaljenja i plakanja za onim što je bilo. Borac sam, i do sada sam imao teških situacija, pa sam izlazio iz njih. Nadam se da ću i sada zajedno sa Rudarom izaći jači iz svega", rekao je Vujačić, koji dobija podršku od uprave na čelu sa Damirom Čakarom, od stručnog štaba i saigrača.

Rudar pred posljednjih 11 kola ima 33 boda, devet više od zone baraža, ali i "tanku" klupu što može da se reflelktuje u borbi za opstanak.

"Ne slažem se da nemamo kvalitetnu klupu, jer mislim da potencijal postoji među momcima koji treniraju treniraju u Rudaru. Međutim, do 1 sada nisu imali zapaženu ulogu, jer ne mogu svi da igraju. Iskreno, mislim da je sve samo pitanje forme i lcada će naš trener pronaći pravi recept, a siguran sam da hoće, jer je rođeni ratnik bez koga ništa ne bi bilo isto", jasan je Vujačić.

Datum 3. jun 2020. će zlatnim slovima biti upisan u stogodišnjoj istoriji Rudara zbog reflektora - Podgorica se rezultatski prošetala, ali je slika iz Pljevalja bila prelijepa...

"Drago mi je što su zasijali reflektori, to će privući publiku na stadion, ambijent je ljepši i za igranje i za gledanje. Rudar kao klub zaslužuje evropske uslove, pogotovo pljevaljska publika koja zna da cijeni i nagradi svakog sportistu koji zasluži poštovanje", podvukao je Vule Vujačić za Dnevne novine.

Tagovi