Fudbal

"To se NE TOLERIŠE u mojoj porodici!": Katai se "pere" zbog Teine objave

Autori mondo.me Milutin Vujičić

"Ovo je greška moje porodice i preuzimam potpunu odgovornost", napisao je Aleksandar Katai na Instagramu.

Izvor: MN Press

Aleksandar Katai (29) odigrao je tek dve utakmice za L.A. Galaksi, a već je na "izlaznim vratima".

Razlog nisu loše partije ili nedisciplina, nego objava na Instagramu - i to njegove supruge Tee Katai. Poruka u kojoj vređa demonstrante u Sjedinjenim Američkim Državama stigla je do navijača Galaksija, a potom i do kluba koji je morao da se oglasi zvaničnim saopštenjem.

Objašnjeno je da će Katai imati dug razgovor sa rukovodstvom kluba, navijači već traže otkaz za njega, a zbog komplikovane situacije oglasio se i srpsi reprezentativac.

"Objave moje supruge Tee Katai na njenom profilu su nedopustive. To su stavovi koje ne delim i ja i ne tolerišu se u mojoj porodici. Rasizam, posebno onaj koji je usmeren ka afroameričkoj zajednici, ne preovladava samo u SAD i Evropi, nego je tako na čitavoj planeti. Strogo osuđujem 'privilegovanost belaca', rasizam i nasilje prema Afroamerkancima", napisao je Katai uz uobičajenu poruku #BlackLivesMatter.

"Ovo je greška moje porodice i preuzimam potpunu odgovornost. Potrudiću se da moja porodica i ja učimo, shvatimo, slušamo i podržavamao afroameričku zajednicu. Svestan sam će biti potrebno vreme da zaradim podršku ljudi iz Los Anđelesa. Spreman sam da naučim iz grešaka i da budem bolji saveznik u borbu za jednakost".

"Žao mi je zbog boli koju su ove objave izazvale u porodici L.A. Galaksija i kod svih naših saveznika u borbi protiv rasizma", zaključio je Aleksandar Katai na Instagramu.

Komentari na društvenim mrežama su podeljeni, postoje navijači koji prihvataju njegovo iskreno pokajanje, dok postoje i oni koji žele hitan razlaz sa srpskim fudbalerom koji je za njih odigrao tek dve utakmice od dolaska iz Čikaga.

Tagovi