Fudbal

Lacio opet stidljivo gura Sergeja na tržište, da li je na redu nova runda?

Autor Pavle Knežević

"Srećan je ovde, ali razmotrićemo ponudu koja zadovoljava i nas i njega"

Izvor: Guliver/Getty Images/Giampiero Sposito, Giampiero Sposito/Getty Images Europe

Lacio nema potrebu da prodaje igrače, ali je spreman da razmotri ponudu za Sergeja Milinković-Savića, ako ona bude odgovarala i klubu i igraču, rekao je sportski direktor Ilji Tare.

Da li je na pomolu još jedno poglavlje u sada višegodišnjoj sagi oko kupovine srpskog reprezentativca – ostaje da se vidi, ali je jasno da je Sergej najveći "kapital" koji Lacio poseduje.

Rimski tim još u januaru je dogovorio dolazak Gonsala Eskalantea iz Eibara, što se može tumačiti kao priprema za prodaju Milinković-Savića. Ipak, korona je sve promenila.

"Mislim da će se mnogo toga promeniti na tržištu, jer pandemija je nešto što se javlja jednom u životu i menja sve, tako da moramo da budemo kreativni, ali iznad svega – vrlo jasni u našem planiranju za sadašnjost i budućnost", rekao je Tare za Skaj sport Italija.

Sportski direktor Lacija negirao je ove nedelje da će klub prodati svoju drugu najveću zvezdu, a svakako najveću senzaciju sezone, Ćira Imobilea, koji je u 26 kola Serije A postigao 27 golova. Milinković-Savić se dugo povezivao sa raznim klubovima, a pre svih pominju se Juventus, Mančester junajted i Pari Sen Žermen.

"Veza koju Milinković-Savić ima sa gradom i Laciom se nikada ne može prekinuti, jer je građena godinama. Sa druge strane, kada se u obzir uzmu situacija, njegove želje, sve stvari o kojima smo do sada pričali, jasno je da će sve biti razmotreno kada trenutak dođe, i to bez pritiska, za dobrobit svih umešanih", objasnio je funkcioner nebeskoplavih.

"Ako se pojavi ponuda koja zadovoljava klub i igrača srećnim, razmotrićemo je. Ako ne, onda je on zadovoljan, a i mi smo srećni što će ostati", dodao je Tare.

Da li minimalna cena za njega ostaje 100 miliona evra?

"Nisam baš najbolji sa brojevima. Jedno je sigurno – on je igrač najvišeg nivoa", diplomatski je odgovorio direktor.