DOŽIVEO SAOBRAĆAJKU

Nekada velikoj nadi Francuske preti amputacija ruke!

Autori mondo.me Nebojša Marković Izvor mondo.ba

Trenutno se nalazi na morfijumskoj terapiji.

Izvor: Carlos Rodrigues/Getty Images Europe

Jasin Benzija je nekada bio nada francuskog fudbala, nastupao je u svim njihovim mlađim kategorijama, a sada je reprezentativac Alžira.

Njemu sada preti opasnost od amputacije ruke!

Ovo je francuskim medijima potvrdio predsednik Dižona Olivije Delkur, koji je istakao da je njihov fudbaler operisan i da zasad nema nikakvih prognoza.

Tamošnji mediji prenose da se incident dogodio nadomak Dižona u mestu Savinj-Le-Sek i da je dvadesetšestogodišnji fudbaler na morfijumskoj terapiji nakon što je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je Benzija vozio "bagi".

Takođe, navodi se da je teško povredio ruku i da postoji opasnost da dođe do amputacije, prenijela je agencija "AFP".

Reprezentativac Alžira je u francusku ekipu stigao u januaru iz Olimpijakosa, gde je bio na pozajmici kao igrač Lila. Osim ovih timova, još je u karijeri branio boje Fenerbahčea i Olimpika iz Liona, a u dresu alžirske selekcije je nastupio na četiri utakmice.

S obzirom na to da je rođen u Francuskoj, prošao je sve mlađe reprezentacije "galskih pijetlova", ali se odlučio zbog nacionalnosti da nastupa za seniorski tim Alžira.

Podsetimo, Dižon je sezonu u francuskom šampionatu, koja je okončana prekidom zbog pandemije korona virusa, završio na 16. mestu.