Fudbal

Titula sa posvetom: Dejanu od Vladana

Autor Jovan Terzić

Bivši kapiten i debitant u ulozi trenera uspešno je ostvario prvi cilj, ali sada slede mnogo teži ispiti.

Izvor: MN Press

/autor: Jovan Terzić/

Džentlmenska primopredaja trenerskog mesta u Crvenoj zvezdi između Vladana Milojevića i Dejana Stankovića sjajan je primer ne samo u domaćem fudbalu, već na svetskom nivou.

Retko se dešava da odlazeći strateg nekog kluba javno pred novinarima podrži budućeg.

Na taj način Milojević je posle sjajnih rezultata potvrdio i svoju ljudsku veličinu, a Stanković nije dugo čekao da uzvrati lepim manirima.

Samo sedam utakmica bilo je dovoljno nekadašnjem kapitenu da dođe do titule u svojoj debitantskoj sezoni kao trener. Sa pet pobeda i dva remija "overio" je 11 bodova prednosti koje mu je ostavio prethodnik i ostvario prvi zacrtan cilj.

Svestan je, međutim, Stanković da to i nije bio "rudarski težak" posao, što potvrđuju njegove izjave pre i posle duela sa Radom u petak na Banjici (5:0).

"Došao sam na plus 11, radim svoj posao i svestan sam svega. Ova titula, ako se uzme sutra, ide klubu i igračima, navijačima i, naravno, Vladanu Milojeviću", kazao je bivši as Intera u najavi utakmice, a onda i ponovio posle odlične partije i "petarde" svog tima:

"Pozvao sam Milojevića da dođe i da nam se pridruži u proslavi titule. Ako mu vreme dozvoli, voleo bih i da podigne pehar sa nama, zaslužio je to u potpunosti. Zvezdaje jedna velika porodica i drago mi je zbog toga što smo svi zajedno uticali na to da titula i treći put zaredom dođe na naš stadion". 

Za očekivati je da se Milojević odazove ovom pozivu, ali pre tog 20. juna i spuštanja zavese na Superligu za ovu skraćenu sezonu zbog korona virusa, Stankovića očekuje mnogo teži zadatak nego što je bilo da zadrži ekipu na vodećoj poziciji.

Reč je o Kupu Srbije, na čiji pehar Zvezda čeka još od Roberta Prosinečkog i 2012. godine kako bi kompletirala "duplu krunu", prvu od sada već daleke 2007. godine.

Prva prepreka je u utorak u Inđiji, a ako bude savladana slede još dve do pehara.

Posle toga ide "ono pravo", po čemu ćemo videti može li Dejan Stanković da korača u cipelama koje mu je ostavio Vladan Milojević - kvalifikacije za Ligu šampiona.

ZVEZDIN PUT TO TREĆE UZASTOPNE TITULE PRVAKA SRBIJE:

Crveno-beli su ove sezone u 27 utakmica Superlige ostvarili 23 pobede, tri remija i jedan poraz.

Pod Milojevićevim vođstvom upisano je 18 pobeda, remi i poraz, a pod Stankovićevim pet pobeda, uz dva remija.

Do kraja prvenstva ostala su još tri kola. Protiv Radnika (6. jun) i Proletera (20. jun) kod kuće, a TSC-a (14. jun) u gostima.