Tu je i reprezentativac Bugarske

Gabrijel Agbonlahor ima SJAJAN razlog da MRZI Roberta Di Matea

Autor Dušan Ninković

Sve se odigralo pred sezonu 2016/17.

Izvor: Guliver/Getty images/Harry Trump

Bugarski internaciolanac Stilijan Petrov je zbog teške bolesti završio igračku karijeru. Preležao je leukemiju, izborio se sa njom, ali nije uspeo za drugu priliku u fudbalu.

Hteo je da igra, borio se i vratio se u Aston Vilu, tim čiji je dres nekad nosio. Sedam godina je bio u timu, a kada je želeo da dobije novu šansu, na putu mu je bio Roberto Di Mateo.

To je ono što i danas boli Gabrijela Agbonlahora. Nikada Italijanu neće oprostiti što je bugarin morao da ode u penziju pre nego što dobije novu priliku da zaigra fudbal.

''Mrzeću ga do kraja života. Svaki drugi menadžer, bilo koji čovek na svetu koji ima malo srca u sebi bi pružio čoveku šansu. Barem 'plaćen si koliko igraš' ugovor. Da budeš toliko okrutan i da mu ni ne ponudiš priliku da zaigra...'', rekao je Gabrijel Agbonlahor.

Poslednja sezona u karijeri Petrova je bila 2012/13, ali je pred sezonu 2016/17, kada se oporavio od leukemije, probao ponovo. Zaigrao je i na prijateljskim mečevima, ali klub nije želeo da potpiše ugovor sa njim.

''Zamislite da se vratite nakon takve bolesti. Imate želju da igrate fudbal. Povratili ste formu, izgubili nagomilane kilograme, spremni ste. Vratio se na treninge i trčao je kao da ima 19 godina i bori se za mesto u prvom timu. Istrčao je svaku zadatu deonicu. Znate šta ja mislim o tome?'', upitao je nekadašnji igrač Aston Vile, sa očiglednom agresijom u glasu.

Pored Aston Vile, Stilijan Petrov je igrao za Montanu, u kojoj je ponikao, CSKA iz Sofije i Seltik. Gabrijel Ahbonlahor je tokom karijere bio poznat po ''dugom'' jeziku i komentarima na račun bilo koga, ali je tokom više od decenije u Vili postao klupska legenda.

Tagovi