Fudbal

“Da budemo prvi u istoriji Budućnosti”

Autor mondo.me

Ofanzivac “plavih” Petar Grbić za MONDO o nastavku sezone, razlici u odnosu na Sutjesku, sanjanoj duploj kruni, novoj ulozi direktora omladinske škole…

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Fudbal u Crnoj Gori kuca na vrata, subota donosi nastavak sezone 2019/2020, a po prvi put u istoriji sve utakmice u našem jednom kolu će biti igrane u večernjem terminu: Zeta - Rudar (20.00), Podgorica - Iskra (20.30, TV prenos), Kom - Sutjeska (20.00), Petrovac - OFK Titograd (20.00), Budućnost - Grbalj (20.00).

A tabela pred “novi početak” - poslije 23. kola - naše lige izgleda ovako: Budućnost 54 boda, Sutjeska 43, Iskra 37, Rudar 33, Zeta 30, Podgorica 29, OFK Titograd 23, Petrovac 23, Kom 22, Grbalj 18.

Aktuelni lider ima lijepu zalihu od 11 bodova prednosti da svrgne aktuelnog šampiona Sutjesku nakon dvije godine vladavine. “Plavi” su posvećeni samo tome.

Od nastavka sezone očekujem da svi budemo zdravi, jer je to najbitnije. Iskreno, nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu biti bolji i da ćemo da dođemo do završnog cilja”, rekao je jedan od vođa Budućnosti Petar Grbić za MONDO poručivši da je cilj - dupla kruna.

Naravno da je to naša velika želja. Ostajemo pri tome cilju i daćemo svoj maksimum da probamo da budemo prva generacija Budućnosti koja je uzela duplu krunu”, govori 31-godišnji krilni fudbaler, čiji se klub nalazi u polufinalu (polufinale i finale se igra na jedan dobijeni meč) zajedno sa Sutjeskom, Petrovcem i Podgoricom.

Grbić se kao igrač Partizana susretao sa sistemom srijeda - subota, ali ostali fudbaleri iz naše lige i nisu baš navikli da igraju utakmice na svaka četiri dana. Posebno ne u vremenskim uslovima koji nas očekuju tokom juna i jula u Crnoj Gori.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Naravno da neče biti lako niko, postoji veliki rizik povreda. Međutim, što se tiče Budućnosti, klub nam je obezbijedio sve za bolji oporavak i nadam se da ćemo svi da budemo zdravi”.

Sutjeska zaostaje 11 bodova, ali po najavama iz Nikšića neće lako predati titulu u preostalih 13 kola.

Ne bih rekao da je daleko. Ne postoji minuli rad u fudbalu, tako da moramo da budemo fokusirani. Posebno jer Sutjesku poštujemo izuzetno kao najvećeg rivala i sigurno je da se nećemo opustiti”.

Eks igrač Mladosti, Mogrena, Olimpijakosa, Levadijakosa, Hapoel Berševe, OFK Beograda, Partizana, Ahisara, Adane i Radničkog iz Niša je nedavno postavljen za direktora omladinske škole “plavih”, a pored toga je produžio ugovor na dvije godine.

Spreman sam da obavljam dvije funkcije odjednom, da nisam spreman da budem direktor i igrač ne bih ni prihvatio to mjesto. To je velika čast i obaveza za mene”, govori Grbić koji prije i poslije treninga dosta vremena provodi u kancelariji kako Budućnost ne bi ispustila nekoga od talenata kao što je svojevremeno bio slučaj sa njim…

Pokušavam da budem pravičan, da radim prave stvari za mlade igrače. Na kraju krajeva, svi mladi igrači koji izađu u prvi tim će govoriti o tome kako sam se snašao na toj poziciji”.

Najsrećniji bi bio…

Naravno, kada bi u prvom timu bilo što više mladih igrača i kada bi se makar svake druge godine pojavio neki novi Stefan Milić, koji bi donio profit svima”, rekao je Grbić o mladom štoper koji je prodat Dinamu iz Zagreba za 500.000 eura plus 20 odsto od narednog transfera.

Grbić u kancelariji sprema stipendijske ugovore za talentovane momke, ali i sprovodi neke nove ideje - od ovog ljeta, tačnije od 1. juna Budućnost će početi sa selektivnim treninzima i utakmicama za igrače rođene 2008. i 2009. godine, a treneri će odlučiti ko je za Budućnost, a ko još nije.

Ta ideja je bila u Budućnosti i prethodnih godina, ali ove je dignuta na malo veći nivo. Uradili smo to kako doliku klubu kakav je Budućnost”, zaključio je Grbić.

I dok sanja sve više mladih igrača u prvom timu uporedo sanja prvu istorijsku duplu krunu prvog tima, koji je do sada osvojio tri titule i dva pehara Kupa…