VRAĆA SE PREMIJER

5.900.000 na testove za koronu, pa vest: Gvardiola-Arteta, Everton-Liverpul

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Takmičenje se nastavlja 17. juna utakmicama Aston Vila - Šefild junajted i Mančester siti - Arsenal, što će ujedno biti i susret doskorašnjih saradnika na "Etihadu", Pepa Gvardiole i Mikela Artete.

Izvor: Gareth Copley/Getty Images Europe

Premijer liga uplatila je jednoj privatnoj laboratoriji 5.900.000 evra za testiranja fudbalera, trenera i osoblja svih 20 klubova, uz garanciju da će rezultati pred svako od preostalih deset rundi sezone biti gotovi za najviše 24 časa.

Potom je odlučeno: Takmičenje se nastavlja 17. juna utakmicama Aston Vila - Šefild junajted i Mančester siti - Arsenal, što će ujedno biti i susret doskorašnjih saradnika na "Etihadu", Pepa Gvardiole i Mikela Artete.

Liverpul čeka restart sa 25 bodova prednosti nad (još) aktuelnim šampionom Sitijem, dok su Bornmut, Aston Vila i Norič na pozicijama koje vode u Čempionšip. "Redse" od 19. titule šampiona deli šest bodova, polovinu će imati priliku da osvoje 20. juna u komšiluku, na "Gudison parku", još jednom pobedom nad Evertonom.

Posle nadoknade nepotpunog 29. kola, kompletno 30. biće odigrano već narednog vikenda, od 19. do 21. juna. Ujedno, biće to prvi put da engleski šampionat zalazi u šesti mesec od 1947. godine, kada su igrali Šefild junajted i Stouk.

Na 92 meča do kraja, Liverpul bi jako brzo mogao da dovrši posao oko osvajanja prve titule prvaka posle 30 godina, ali burne parade ulicama Mersisajda i dočeka na "Enfildu" neće biti, ali će biti fudbala posle okruglo 100 dana iščekivanja od poslednje odigrane utakmice pre bega od pandemije, one u kojoj je Lester deklasirao Aston Vilu 4:0 i prišao korak bliže Ligi šampiona.

BBC navodi da će većina mečeva biti odigrana na stadionima domaćina, osim nekih specifičnih, za koje je policija tražila da budu odigrani na neutralnom terenu. Zašto? Nije poznato, ali sukobi navijača sigurno nisu povod.

Njih neće biti na tribinama.

U sklopu povratka fudbalera na treninge obavljeno je 2.752 testiranja i pronađeno ukupno 12 pozitivnih slučajeva.

Parovi 29. kola:

17. jun

Aston Vila - Šefild junajted
Mančester siti - Arsenal

Parovi 30. kola:

19, 20. i 21. jun

Aston Vila - Čelsi
Bornmut - Kristal Palas
Brajton - Arsenal
Everton - Liverpul
Mančester siti - Barnli
Njukasl - Šefild junajted
Norič - Sautempton
Totehem - Mančester junajted
Votford - Lester
Vest Hem - Vulverhempton

Tabela: Liverpul 82, Siti 57, Lester 53, Čelsi 48, Junajted 45, Vulverhempton 43, Šefild 43, Totenhem 41, Arsenal 40, Barnli 39, Kristal Palas 39, Everton 37, Njukasl 35, Sautempton 34, Brajton 29, Vest Hem 27, Votford 27, Bornmut 27, Aston Vila 25, Norič 21.