Fudbal

Šest klubova dobilo licence za UEFA takmičenja

Autor mondo.me

Fudbalski klubovi Sutjeska, Budućnost, Zeta, Titograd, Podgorica i Breznica dobili su licence za takmičenja u organizaciji UEFA, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG).

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Komisija za licenciranje klubova FSCG razmatrala je dokaze o ispunjenosti kriterijuma za klubove koji su se prijavili za postupak licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA za sezonu 2020/21.

"Komisija je razmatrala dostavljenu dokumentaciju i dokaze za svih pet kriterijuma – sportski, infrastrukturni, personalno-administrativni, pravni i finansijski, na osnovu izvještaja eksperata za svaki od kriterijuma pojedinačno", kaže se u saopštenju.

Konstatovano je da je osam klubova apliciralo za UEFA licencu.

Uvidom u dokumentaciju, a na osnovu dokaza o ispunjenosti kriterijuma, Komisija je jednoglasno odlučila da se fudbalskim klubovima Sutjeska, Budućnost, Zeta, Titograd, Podgorica i Breznica
izda licenca za takmičenja u organizaciji UEFA.

"Komisija je u prvostepenom postupku odbila zahtjev OFK Petrovac zbog neispunjavanja dijela finansijskih kriterijuma, dok je Iskra odbijena zbog nepoštovanja rokova propisanih Pravilnikom o licenciranju i nedostavlajanja kompletne dokumentacije u dijelu sportskih kriterijuma", kaže se u saopštenju.

Klubovi koji nisu ispunili propisane kriterijume i koji nisu dobili licence za UEFA takmičenja, kako se navodi, imaju pravo žalbe na odluku prvostepene Komisije.

Tagovi