"PLATITE I VAŠ JE"

Poruka za Barselonu: Lautaro košta OVOLIKO, a vreme vam ističe!

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Direktor Intera otkrio tačnu sumu koja je potrebna da se plati i tačan vremenski rok do kada transfer mora da bude završen ne bi li iko odveo Argentinca sa "Đuzepe Meace" ovog leta.

Izvor: Emilio Andreoli/Getty Images Europe

Inter ne namerava da proda Lautara Martineza ovog leta, ali i dalje postoji jedan način za sve zainteresovane klubove da to učine protivno volji "nerazura".

Platite otkupnu klauzulu dok ona ne istekne!

Direktor Intera Pjero Ausilio poslao je vrlo jasnu i otvorenu poruku svim klubovima koji žele da u svojim redovima vide Argentinca.

Pre svega, to se odnosilo na Barselonu, a Katalonci će morati da izdvoje 111.000.000 evra ako žele Lautara da bude deo njihovog tima u sezoni 2020/21!

Ova klauzula mora da bude isplaćena u celosti, odjednom, i to je logično problem za Barselonu, koja je pokušala da pregovara o nižoj ceni ili makar po drugačijim uslovima isplate. Njima je to naročito bitno kada se zna da su na ofanzivna pojačanja u poslednjih pet godina potrošili 482.000.000 evra!

Ali izgleda da od promene uslova nema ništa.

"Realnost situacije sa Martinezom je da postoji jedan put da ga odvedu iz Intera, a to je da se plati otkupna klauzula", rekao je Ausilio za "Skaj sport Italija".

Izvor: ALEX CAPARROS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver/Getty Images/Alex Caparros

"To je klauzula za koju svi znaju, nema poente kriti. Nije jednostavna klauzula jer za nju postoje određeni rokovi i neki vrlo precizni zahtevi. Pre svega, klauzula ističe početkom jula, dakle ne traje još dugo. To je za sada jedini mogući način da nećemo videti Lautara u Interu sledeće sezone", otvoren je direktor "nerazura".

"Jednostavno se oslanjamo na Lautara, on je bitan deo kluba i ne smemo da zaboravimo da on ima još dve godine do kraja ugovora sa Interom. Nemamo nikakvu nameru da prodajemo najbolje igrače, već da pojačamo tim na tržištu", rekao je Ausilio, a potom ponovo konkretizovao stvari.

"Mnogo klubova nas je kontaktiralo da diskutujemo o Lautaru. Među njima, najkonkretnija je Barselona. Imamo prijateljski odnos sa njima, neću to da krijem, baš kao što je Barselona nama otkrila njihove namere. Inter ne namerava da proda Lautara Martineza. Postoji klauzula i to je jedina opcija", podvukao je Pjero Ausilio.

Tagovi