SAMO PLAĆAJU

Čelsi PONOVO kupuje u Ajaksu i sprema 25.000.000 evra!

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

"Plavci" žele da ga dovedu na zahtev Frenka Lamparda.

Izvor: DEAN MOUHTAROPOULOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver/Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

Čelsi je spreman da ponovo pazari u Amsterdamu!

Nakon što su doveli Hakima Zijeha, sada su "plavci" rešeni da u njihove redove stigne još jedan igrač Ajaksa.

Kako otkrivaju mediji na Ostrvu, Čelsi želi Nikolasa Taljafika i mogli bi da ga dobiju za samo 25.000.000 evra!

Samo, jer Englezi tvrde da bi cena bila i veća u normalnim okolnostima kada klubovi nisu u finansijskim problemima zbog pandemije korona virusa.

Dušan Tadić bi tako mogao da ostane bez još jednog saigrača iz prve postave "kopljanika", jer je Frenk Lampard rešen da pojača poziciju levog beka i čini se da je Argentinac taj.

Ovaj 27-godišnji fudbaler je bio deo tima Ajaksa koji je 2019. bio nadomak finala Lige šampiona, a pored Čelsija, pominje se da su za njega zainteresovani i Arsenal, Barselona i Atletiko Madrid.

Arsenal ne bi mogao da izdvoji toliko novca za levog beka, dok se za dva španska kluba ne zna koliko su zapravo "zagriženi" i spremni da izdvoje novca, posebno jer Katalonci jure Lautara Martineza, a Atletiko se nameračio na Džejmsa Rodrigeza.

Ipak, Čelsijeva je prednost što su u dobrim odnosima sa Ajaksom i što su im već platili 41.000.000 evra za Zijeha. Čak je i sam Taljafiko nedavno izjavio da bi voleo da igra u Premijer ligi.

"To je najtakmičarskija liga, malo iznad Primere i Serije A", rekao je Taljafiko za "Radio Kontinental". U dresu Ajaksa je postigao šest golova na 68 mečeva od dolaska u klub 2018. godine.

Tagovi