Fudbal

ACB liga dobija šampiona u gradu čiji su navijači DONELI koronu!?

Izvor mondo.rs Izvor Beta

Određeno mesto odigravanja turnira za kraj sezone španskog košarkaškog prvenstva.

Izvor: Guliver/Getty images/UEFA pool

Ako se sećate, jedan od događaja koji je imao ogroman uticaj na širenje korona virusa bila je utakmica fudbalske Lige šampione Atalanta - Valensija, igrane u Bergamu.

Navijači dva tima potom su se okupili i na ulicama oko stadiona "Mestalja", odakle su zajedno gledali revanš duel svojih timova, pošto im je upravo zbog korone bio zabranjen ulazak na stadion. 

Srećom, situacije se smiruje i u Italiji i u Španiji, koje su bule među državama sa najvećim brojem zaraženih i preminulih u Evropi, a da je tako, potvrđuje i povratak sportskih događaja, koji se nisu odvijali tokom prethodna dva i po meseca.

Čudno je, ipak, da se završnica završnica španskog košarkaškog prvenstva igra upravo u Valensiji, a tu odluku donelo je rukovodstvo ACB lige.

Po pisanju tamošnjih medija, turnir na kom će učestovati 12 timova biće održan u gradu koji je i bio favorit za domaćinstvo!?

Valensija je izabrana zbog kapaciteta hotela i zbog toga što se situacija sa korona virusom smatrala boljom od ostalih gradova koji su bili kandidati.

Špansko prvenstvo prekinuto je 12. marta zbog pandemije korona virusa, a Barselona, čiji je trener Svetislav Pešić, bila je prva na tabeli u trenutku prekida.