Fudbal

Trofej sa zabjelskim šmekom: To je moj dom!

Autor mondo.me

Reprezentativac Crne Gore Boris Kopitović sa BATE Borisovim osvojio Kup Bjelorusije, a to je proslavio na sebi svojstven način – zabjelskim pozdravom

Izvor: MONDO

Kopitović, koji je za reprezentaciju upisao osam nastupa potpisavši jedan gol.

Osim napada na domaću krunu BATE će tokom ljeta juriti i plasman u Ligu Evrope, što i ne bi trebalo da bude prevelika prepreka za klub koji je posljednjih godina često igrao i Ligu šampiona.

"BATE je slobodno mogu da kažem redovan učesnik evropskih takmičenja, tako da se nadamo i ove godine plasmanu u Ligu Evrope", istakao je reprezentativac Crne Gore.

Kakav je život u Bjelorusiji dok svijet stoji zbog pandemije?

"Miran, nema mnogo gužve na ulicama i ne priča se toliko o koroni kao u drugim zemljama - tako da nismo mnogo osjetili pandemiju", jasan je Kopitović.

Bilo da proslavlja gol ili neki trofej zaštitni znak Borisa Kopitovića postao je "zabjelski pozdrav" - crnogorski reprezentativac posebno je vezan za (svoje) kultno podgoričko naselje.

"Zabjelo je moj dom, tamo sam odrastao i uvijek će biti u mom srcu. Tamo sam napravio i prve fudbalske korake, tamo sam proveo djetinjstvo i po završetku karijere vratiću se tamo. Nedostaje mi kraj u kojem sam proveo najljepše godine života i zabjelski pozdrav će obilježiti sve velike trenutke moje karijere", potencirao je Kopitović.