Ljudina

Fudbaler Mančester junajteda je VELIKI CAR: Donirao hranu deci tokom krize

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Fudbaler Mančester junajteda rekao da su priznanje zaslužili svi koji su tokom pandemije pomagali deci Velike Britanije.

Izvor: GULIVER/GETTY IMAGES/MICHAEL REGAN

Napadač Mančester junajteda Markus Rašford dobio je priznanje za posebne zasluge zbog pomaganja stanovništvu usled pandemije korona virusom.

Fudbaler "crvenih đavola" primio je diplomu od gradonačelnika Mančestera za "izuzetnu aktivnost i doprinos zajednici". Rašford je za vreme pandemije pomagao tako što je distribuirao hranu ugroženom stanovništvu, pre svega deci, rizikujući pritom svoje zdravlje i karijeru.

Zajedno sa dobrotvornom organizacijom "FereShare" prikupljeno je preko 20 miliona funti za pomoć ugroženoj deci Velike Britanije, koja su postala ugrožena nakon zatvaranja škola.

Rašford je putem društvenih mreža obavestio da nagradu želi da podeli sa svima koji su dali svoj doprinos u humanitarnom radu tokom pandemije korona virusa.

"Obično se ne dele ovakve stvari, ali ovaj sertifikat nije samo za mene, on pripada svima vama", napisao je fudbaler Mančester junajteda.