Fudbal

“Leće u srcu, Konte ratnik, Toti i Aleks najveći”

Autor mondo.me

Prvi kapiten Crne Gore Mirko Vučinić pričao o svojoj budućnosti, timovima za koje je igrao, najboljim igračima o kojima će pričati svojoj djeci

mirko.jpg
Izvor: MONDO/Mirko Šljivančanin

Mirko Vučinić je nakon Dejana Savićevića i Predraga Mijatovića najbolji fudbaler Crne Gore, a svoj trojici im je zajedničko da su igrali na “čizmi”.

Dejo je tamo ostavio neizbrisiv trag u dresu Milana, Peđe se praktično niko ne sjeća iz Fiorentine, ali zato svi znaju ko je majstor iz Nikšića koji je prodavao fore u dresu Lećea, Rome i Juventusa.

Vučinić u doba korone odmara i oduševljava pratioce na društvenim mrežama, a “Skaj” ga je kontaktirao da vidi šta želi da postane u budućnosti.

Spremam se za dobijanje trenerskih licenci i volio bih da se vratim tamo gdje sam bio. Posebno u Leće, to je tim kojeg nosim u srcu”, rekao je 37-godišnji Vučinić.

Na jug Italije je stigao kao klinac iz Sutjeske 2000, postepeno je dobijao šansu, a zavrijedio je pažnju u sezoni 2004/05. kada je postigao 19 golova u Seriji A. Zatim je uslijedila Roma (2006 - 2011) sa kojom je osvojio dva Kupa i jedan Superkup, a bio je i blizu titule.

To mi je vječna rana. Dva puta smo bili blizu, možda nam je bila takva sudbina. Žao mi je što nismo osvojili titulu, jer ona u Romi vrijedi deset puta više. Žao mi je zbog navijača. Često razmišljam o tome, kako bi bilo da smo postali šampioni”, rekao je Vučinić.

Međutim, sve je nadoknadio u Juventusu – sa starom damom je tri puta bio prvak.

To je bila ratna mašina, svi su nas se plašili. Takav mentalitet nam je ugradio Antonio Konte”, poručio je prvi kapiten fudbalske reprezentacije Crne Gore, koji je izdvojio dva najbolja fudbalera sa kojima je igrao.

Toti i Del Pjero. Oni su poete, profesori, fenomeni... Oni su dodavali i primali loptu drugačije od drugih. Imao sam sreću da mi budu saigrači, pričaću mojoj djeci o njima”, rekao je Vučinić, koji je karijeru završio u Al Džaziri.