STRAH OD KORONE

Francuska u NEVERICI: Odigrana utakmica pred 400 ljudi, ULETELI na teren!

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Navijači su napravili opšti haos kada su "preplavili" teren.

Izvor: Alexander Scheuber/Getty Images Europe

Potpuno neverovatne vesti stižu iz Francuske.

Tamošnja javnost je u šoku nakon što je otkriveno da je u nedelju u okolini Strazbura odigrana fudbalska utakmica na kojoj se okupilo oko 400 gledalaca!

U trenucima dok se Francuska bori s epidemijom korona virusa koja je do sada odnela skoro 30.000 žrtava, u okolini Strazbura, koji se nalazi u francuskoj "crvenoj zoni", odigrana je utakmica između lokalnih klubova Nojhofa i Hotepjera.

Na stadionu se okupilo oko 400 gledalaca, a na fotografijama i video zapisima koji su preplavili društvene mreže vidi se kako navijači u jednom trenutku prekidaju meč nakon što svi utrčavaju na teren!

Opštinska policija je odmah reagovala ili intervenisala, ali su bili potpuno nadjačani tako velikim brojem prisutnih ljudi. Nisu mogli da spreče odigravanje utakmice.

"Glupost i neodgovornost mogu da dovedu do katastrofalne zdravstvene situacije u našoj regiji. Našem području i medicinskom osoblju nije potrebna nova drama", rekao je zamenik gradonačelnika Strazbura Serž Ole za francuske medije.

"Imamo video zapise, sve ćemo proveriti i sigurno će biti sankcija", dodao je.

Utakmica je odigrana na stadionu "Pako Meteo" kojim upravlja sportska organizacija "Kenigshofen", čiji je predsednik Fransoa Markad rekao za lokalne novine da je stadion korišćen bez odobrenja.

"Ovo što se dogodilo apsolutno je neoprostivo i neprihvatljivo. U šoku sam, uveravam vas da niko iz našeg kluba nije odobrio ili ohrabrio ovo okupljanje."

Lekar u pariskoj bolnici Žilber Derej je izjavio da strahuje kako će ilegalna utakmica izazvati nove slučajeve zaraze korona virusom.

"Bilo je to potpuno nerazumno. Virus je i dalje prisutan i ovakav događaj može predstavljati mini-virusnu bombu", rekao je Derej.

Francuska liga (LFP) je krajem aprila okončala sezonu 2019/20. nakon odigranih 28 od predviđenih 38 kola i stanje na tabeli proglasila konačnim.

Pari Sen Žermen je proglašen za šampiona, dok je drugoplasirani Olimpik Marsej izborio direktan plasman u Ligu šampiona sljedeće sezone. Amijen i Tuluz su izgubili prvoligaški status, ali još nije poznato hoće li se igrati ovosezonska finala Liga kupa (PSŽ - Lion) i Kupa Francuske (PSŽ - Sent Etjen).

Tagovi