FAVR ODAHNUO

Humels može da igra derbi, ali nije pobedio Bajern već ŠEST godina

Izvor agencije/MONDO

Povreda defanzivca Borusije Dortmunda ipak nije ozbiljna i on će igrati veliki nemački derbi.

Izvor: Dean Mouhtaropoulos/Bongarts

Borusija Dortmund je odlično otvorila nastavak sezone pobedama od 4:0 i 2:0, alije odličnu atmosferu donekle poljuljala povreda Matsa Humelsa na meču protiv Volfsburga, kada ga je na poluvremenu zamenio Emre Džan.

Da stvar bude gora "milionere" već u utorak očekuje "Der Klasiker" protiv Bajerna, ali iz Dortmunda pred derbi 28. kola Bundeslige stižu dobre vesti.

Trener Borusije Lusijan Favr rekao je u ponedelljak da bi Mats Humels i Aksel Vitsel trebalo da budu spremni za derbi protiv Bajerna iz Minhena.

"Sa Matsom je sve u redu. Moramo da sačekamo poslednji trenutak, ali mislim da će 99 odsto igrati. Aksel je juče trenirao sa ekipom i mogao bi da bude u sastavu", rekao je Favr.

Zanimljivo je da je Humels sa Dortmundom poslednji put pobedio Bajern 2014. godine.

Dortmund je drugi na tabeli, sa četiri boda manje od prvoplasiranog Bajerna, i eventualni neuspeh u tom meču mogao bi skupo da košta ekipu Favr u borbi za titulu.

Bajern je u prvom duelu ove sezone slavio protiv Dortmunda sa ubedljivih 4:0 na Alijanc Areni, ali je Favr istakao da je njegov tim sada jači nego ranije tokom sezone.

"Ne vraćamo se na prvu utakmicu, zaboravili smo je. Nismo igrali dobro. Sada imamo sistem koji bolje odgovara našem timu i uveli smo Džana i Halanda koji su došli na zimu i dodatno povećali naš kvalitet", rekao je on.

Utakmica Dotrmund - Bajern igra se u utorak od 18.30 časova.

Tagovi