Fudbal

Ovo treba znati: Uve Resler sa pet pogrešnih izmena uspeo da NE pobedi!

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Uve Resler, dame i gospodo.

Izvor: Guliver, Stu Forster/Getty Images Europe

Ovo zaista treba umeti.

Uve Resler, 51-godišnji trener fudbalera Fortune iz Diseldorfa, uspeo je sa pet pogrešnih izmena za 18 minuta igre da ne pobedi na gostovanju na kom je od navale dobio dva gola prednosti, a od golmana odbranjen penal pri rezultatu 0:1.

Rešen da i sam doprinese odličnoj igri ekipe na važnom gostovanju, Resler je do 80. minuta igre zamenio tačno polovinu tima ispred golmana Florijana Kastenejera, pa je "jarčevima" ostalo taman toliko vremena da iz uloge tima koji je vodio 2:0 i ostao bez dva boda, pređu u ulogu onog koji je gubio 0:2 i osvojio bod:

Keln - Fortuna 2:2 (0:1), samo sedam dana nakon što je Majnc na istom mestu potvrdio teoriju čuvenog Milana Živadinovića o najopasnijem rezultatu u fudbalu.

Ukoliko se u Diseldorfu naredne sezone ponovo bude gledao drugoligaški fudbal, trener Resler moći će da kaže da je izuzetno doprineo tome. U poslednjoj utakmici današnjeg programa, u kom su fudbaleri Majnca ponovo imali zapaženu ulogu, Resler je mogao da uživa u asistencijama Stevena Skribskog za golove Kenana Karamana u finišu prvog i Erika Tomija sredinom drugog poluvremena, a potom i intervenciji kojom je Kastenmejer zaustavio jedanaesterac pri rezultatu 0:1.

Kada je Tomi povisio na 0:2, Resler je odlučio da i sam doprinese osvajanju dragocenih bodova, pa je u periodu od 62. do 80. minuta napravio svih pet izmena.

I svih pet pogrešno.

Povratnik u startnu postavu AntoniModest najavio je u 88. minutu ono što će tri minuta kasnije uraditi Džon Kordoba na dodavanje još jednog dvostrukog asistenta danas, Dominika Drekslera.