Fudbal

Plavi ostaju bez Grka: I bez njega napad na trofeje

Autor mondo.me

Napadač iz Grčke mora da ide u vojsku 1. juna, Budućnost će pokušati da prolongira taj potez do kraja sezona, a plavi će svakako jurnuti po duplu krunu

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Domaća fudbalska liga se nastavlja 30. maja, a Budućnost se suočava sa ogromnim problemom - najbolji igrač proljeća, Panajotis Moraitis, bi mogao da napusti “plave”.

Ne na kraju sezone, nego već sada 1. juna!

Napadač iz Grčke mora na obaveznu vojnu obuku u svojoj zemlji koju je odlagao već dva puta, tako da postoji šansa da odigra samo protiv Grblja u subotu, a onda da napusti Podgoricu.

Bio bi to veliki udarac za Podgoričane, jer bi ostali bez igrača koji je na četiri proljećnje utakmice - do prekida sezone zbog korone – postigao pet golova.

Panajotis je odlazak u vojsku prolongirao već dva puta, nadam se da će to moći da se uradi još jednom”, rekao je za “Vijesti” sportski direktor Budućnosti Zvezdan Milošević, koji je zimus i doveo 23-godišnjeg špica iz grčkog Panahaikija.

Moraitis je jedini inostrani fudbaler Budućnosti koji je ostao u Crnoj Gori i tokom trajanja mjera zbog pandemije koronavirusa. Ostalih pet "stranaca” (Stoiljković, Đurić, Basic, Vidić i Vukajlović), uključujući i trenera Milinkovića, boravili su u Srbiji, pa su po povratku u Crnu Goru morali u 14-dnevni karantin i tek će se sjutra priključiti ekipi u punom treningu.

Tako će plavi jurnuti na duplu krunu – u prvenstvu imaju 11 bodova više od Sutjeske, dok se u Kupu nalaze u polufinalu koje će se igrati na jednu dobijenu utakmicu.

Ostali internacionalci će početi sa radom tek u ponedeljak, a šampionat počinje 30. maja. Mislim da sada ne bi bilo objektivno da pričamo o duploj kruni i trofejima. Ono što je prioritet je da se vratimo na nivo forme koju smo imali u trenutku prekida, da u svaku utakmicu uđemo kao da je finale Lige šampiona”, rekao je Milošević za Sport klub, a zatim je nastavio.

Ukoliko budemo igrali i borili se onako kako znamo i umijemo, kao što smo to radili prije prekida šampionata, tokom kojeg smo stekli 11 poena viška u odnosu na rivale, trofeji će doći kao posljedica velikog truda, rada i odricanja. Do tada, svaka utakmica je finale, svaki meč je biti ili ne biti. a uvjeren sam da je igračima jasno da je riječ opuštanje zabranjena kada su sport i fudbal u pitanju”, jasan je Milošević, koji je podvukao.

Samo uz maksimalno odgovoran pristup i borbu do posljednjeg daha od prvog do posljednjeg minuta, možemo da se se nadamo slavlju i trofejima kojima težimo”.

Sada je glavni problem Moraitis kome na kraju sezone ističe ugovor, a koji bi poslije devet mjeseci vojske mogao da se uopšte ne vrati u Podgoricu…

Tagovi