KALČO PRATI SITUACIJU

Rekao da ide iz Dortmunda pa započeo "RAT" u Italiji!

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Tri italijanska velikana raširenih ruku dočekala bi fudbalera Borusije Dortmund.

Izvor: Guliver/Getty Images/Maja Hitij, Maja Hitij/Bongarts

Odlazak Marija Gecea iz Borusije Dortmund postao je sasvim izvestan!

U subotu je objavljeno da ugovor sa trofejnim reprezentativcem Nemačke neće biti produžen!

Ipak, iako igrač Borusije i nekadašnji igrač Bajern Minhena više neće nositi famozni žuti dres, ovoj vesti su se obradovali mnogi u Italiji. Tamo su tri kluba zainteresovana da ga dovedu u svoje redove.

Kako prenose mediji sa Apenina, Roma, Lacio i Milan spremni su da ponude ugovor vezisti koji sledećeg mjeseca puni 28 godina.

U Dortmundu zarađuje oko 5.000.000 evra godišnje, a italijanski mediji uvereni su da te uslove mogu da ispune tri pomenuta kluba. Razlog za to je i što klubovi ne bi morali da plaćaju obeštećenje jer Gece svakako postaje slobodan igrač.

Izvor: Guliver/Getty Images/Oliver Hardt, Oliver Hardt/Bongarts

Mediji smatraju da bi se Gece odlično uklopio sa Edinom Džekom u Romi, Lacio je već pokazao da zna da "oživi" karijere posrnulih igrača, kao što je bio slučaj sa Miroslavom Kloseom.

Za to vreme, na "San Siru" se očekuje potpuni remont ekipe, pa je izvesno da će "rosonerima" biti potrebna brojna pojačanja u nastojanjima da se vrate u vrh italijanskog fudbala. Takođe, ako u Milan stvarno stigne Nemac Ralf Rangnik, možda baš on bude još jedan razlog za Geceov dolazak.

Osim Italijana, navodno je za usluge Gecea zainteresovana i francuska Nica, kao i određeni klubovi iz engleske Premijer lige.

Tagovi