PRESEKLI

Meksiko "svirao kraj": Nema šampiona, takmičenje poništeno!

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Devet klubova je podržalo donošenje ove odluke

Izvor: Guliver/Getty images/Jennifer Stewart, Jennifer Stewart/Getty Images North America

Korona virus je odnela još jednu "žrtvu" među svetskim fudbalskim ligama

Meksičko prvenstvo neće imati šampiona za sezonu 2019/20!

Skupština MX lige odlučila je danas da, s obzirom na trenutnu situaciju po pitanju pandemije korona virusa, ali i restrikcije u kalendaru, otkaže dalje takmičenje u Klausuri (drugi deo sezone) koje je počelo u januaru.

Ipak, oni su rešili da ponište i trenutnu tabelu, tako da po prvi put nijedna ekipa u Meksiku neće imati tu čast da se podiči šampionskom titulom u jednoj sezoni!

Devet klubova elitnog meksičkog ranga podržalo je donošenje ove odluke, čije donošenje je "ubrzala" izuzetno loša situacija u ekipi Santos Laguna, trećeplasiranog tima u trenutku prekida, gde su osmorica igrača zaraženi virusom korona.

Rukovodstvo lige će naknadno doneti odluku po pitanju početka Aperture (jesenji deo sezone), a sve u dogovoru sa zdravstvenim sektorom, na čelu sa Ministarstvom zdravlja.

Meksikanci su do početka prinudne pauze, odnosno do 15. marta, uspeli da odigraju deset kola Klausure, a na prvom mestu se nalazio Kruz Azul, koji je još ranije poručio da neće prihvatiti titulu "za zelenim stolom".

Inače, od izbijanja pandemije, u Meksiku je zabeleženo blizu 60.000 slučajeva zaraze virusom korona, a preminulo je više od 6.500 ljudi.

Tagovi