SJAJNA IZJAVA

"Fudbal bez navijača je kao da plešete sa sestrom!"

Autor Milutin Vujičić

Polako se vraća fudbal, ali nije to to...

Izvor: Guliver/Getty images/Shaun Botterill

Fudbal se u pojedinim delovima sveta vratio posle pandemije korona virusa, ali ne u normalu.

Zbog opasnosti od širenja COVID-19 odlučeno je da fudbalska takmičenja koja su nastavljena budu odigrana bez prisustva navijača, a svi koji su proteklog vikenda gledali utakmice Bundeslige mogu da se slože da "to nije to".

Veliki i "hladni" stadioni, sa kojih ne dopire buka koju prave navijači, nisu baš uljepšali povratak fudbala, a iz UEFA najavljuju da to neće toliko dugo trajati kako se misli.

Ipak, sledećih nekoliko meseci ćemo morati na to da se priviknemo.

Drugačije je i igračima, posebno onima iz velikih klubova, koji su navikli da uz huk navijača sa tribine dobiju dodatnu snagu, a zanimljiv komentar na čitavu ovu zbrku imao je španski selektor i nekadašnji fudbaler Luis Enrike.

"Fudbal bez navijača je tužniji od plesa sa rođenom sestrom", kazao je Luis Enrike.

"Gledao sam prošlog vikenda utakmice u Bundes ligi i to je bio tužan prizor. Mogao si da čujem sve i izgubila se intimnost. Moramo da zapamtimo da je ovo veliki biznis i možda je ovaj povratak značio ljudima, ali gledati sport u ovim okolnostima je baš čudno".

Španski selektor kaže da bi kao bivši fudbaler voleo da se vrati što prije na teren, i da se ne bi plašio, ali da iz uloge trenera ima drugačije mišljenje.

Tagovi