Titula, titula, slaviće se titula"

Zidan: U Realovom DNK je da osvaja titule

Izvor mondo.rs Izvor mondo.ba

Trener "kraljevskog kluba" uveren je da će njegov tim ove sezone podići pehar šampiona Španije.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Real je osvojio samo dve titule u Primeri u poslednjih 11 godina, dok je najvećem konkurentu Barseloni pripalo osam, a gradskom rivalu Atletiko Madridu jedna.

Tim sa Santjago Bernabeua je poslednji put podigao šampionski pehar 2017. godine. Upravo je Zidan vodio klub do te titule, a iste sezone su stigli i do trofeja u Ligi šampiona.

Nedavno su se igrači Real Madrida okupili ponovo na zajedničkom treningu, posle duge pauze nakon pandemije korona virusa.

"Srećan sam što mogu da radim sa svojim igračima nakon 60 dana. Svi smo uzbuđeni što smo se vratili. Isplanirali smo bili treninge za fizičku spremu i igrači su se odlično snašli kod kuće. Svi su bili u dobroj formi. Iako možemo sada da treniramo samo u ograničenim grupama, ipak možemo da počnemo da radimo na više taktičkih elemenata", rekao je Zidan za klupsku televiziju.

Zizu po povratku na teren razmišljala i o o onome što sledi, nada se, uskoro, a to je nastavak takmičenja.

"Srećni smo što treniramo, ali više volimo da igramo, pa se nadamo da bi se i to moglo uskoro desiti. Ostalo nam je 11 utakmica u ligi i svi igrači su željni uspeha. Želimo da osvojimo titulu, to je u klupskom DNK".

Proteklih godina uspesi Reala vezani su za međunarodnu scenu na kojoj je od 2014. godine osvojio četiri titule šampiona Evrope i isto toliko sveta. U istom periodu "kraljevski klub" osvojio je tek četiri domaća trofeja, dva puta Supekup i po jednom Kup kralja i Primeru.

Aktuelna sezona španske lige prekinuta je 12. marta zbog pandemije korona virusa, a očekuje se da bi mogla da se nastavi 12. juna. U trenutku prekida sezone, nakon 27 odigranih kola, lider na tabeli bila je Barselona sa 58 bodova, dva više od drugoplasiranog Real Madrida.

Tagovi