"NEMA SUMNJIVIH MEČEVA"

Dejo Savićević: Mi nećemo kao Srbija, ovako je manje mućki!

Autori mondo.me Nebojša Marković

Predsjednik FSCG kaže da je to jedna od boljih odluka u crnogorskom fudbalu.

Izvor: MN Press

Fudbalski klubovi u Srbiji su prošle sedmice riješili kako će okončati sezonu - nastaviće se u skraćenom formatu, a Superliga će potom naredne sezone biti proširena sa 16 na 20 timova.

Ali za to vrijeme u Crnoj Gori, Dejan Savićević obećava da tamošnja Prva liga neće proširivati najjače takmičenje jer će tako biti "manje prostora za mućke".

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore je u dogovoru sa ovdašnjim klubovima odlučio da se Prva liga za sezonu 2019/20 završi na terenu.

Za razliku od Premijer lige Bosne i Hercegovine, koja je prekinuta, kod nas će se završiti takmičenje po pravilima koja su bila donijeta prije nego što je sezona počela.

To znači da će iz lige ispadati klubovi u niži rang, kao i da će biti promocije iz Druge u Prvu ligu.

"Dok sam ja predsjednik saveza, liga se neće širiti. Sadašnji format je teži, igra se četvorokružno, ali ima mnogo manje prostora za mućke", počeo je Savićević za "Pobjedu".

"Dosta smo gurali glavu u pijesak, više nema potrebe. Liga sa 10 klubova se pokazala najboljom do sada. Da imamo 12 klubova bilo bi kao da se vraćamo pet-šest godina unazad. Ja hoću da idemo napred. Odluka da se prvenstvo reši na terenu je najsportskija“, rekao je Savićević.

Prvi čovjek crnogorskog fudbala kaže i da više nema dopisa iz UEFA o sumnjivim mečevima u ligi. Dakle, i toga je nekada bilo...

"Sistem sa 10 prvoligaša je najbolji, a o tome svedoči činjenica da više nema izvještaja UEFA o sumnjivim mečevima. Utakmice su 99,9% takmičarske. Sagledavajući sve, smatram da smo postupili ispravno“, istakao je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Milana.