NIJE "KEŠ", ALI JE "KES"

Velikani za zdravstvene radnike: "Kup evropske solidarnosti" 2021. godine!

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Inicijativa Real Madrida, Intera i Bajern Minhena!

Izvor: Guliver/Getty images/Mike Hewitt, Mike Hewitt/Getty Images Europe

Svi već uveliko pričaju da će pandemija korona virusa ostaviti posledice na svetski fudbal, a sada znamo da će zbog te pandemije biti odigrano novo takmičenje.

"Kup evropske solidarnosti" humanitarno je takmičenje koje će se igrati sledeće godine!

Tri fudbalska velikana Starog kontinenta – Inter, Real Madrid i Bajern – odlučili su da u narednoj kalendarskoj godini odigraju tri meča, sa kojih će sav prihod biti doniran zdravstvenim radnicima, koji su u ove godine na "prvoj liniji odbrane" od virusa korona. 

Klubovi koji su zajedno osvojili 21 titulu prvaka Evrope, što u Kupu evropskih šampiona, što u Ligi šampiona, znaju šta žele ovim takmičenjem da poruče.

"Tri kluba žele da pošalju poruku solidarnosti i koriste sve raspoložive resurse da pomognu herojima, zdravstvenim radnicima. S obzirom na želju da pokažemo zajedništvo, odlučeno je da se pokrene 'Kup fudbalske solidarnosti – Fudbal za heroje'", objavili su "nerazuri" u saopštenju po pitanju ovog humanitarnog takmičenja.

U zavisnosti od kalendara takmičenja, ali i toga kada će navijači ponovo moći na stadione, mečevi će biti organizovani u Milanu, Madridu i Minhenu.

U Milanu bi se sastali Inter i Bajern u reprizi finala Lige šampiona iz 2010. godine. U španskoj prestonici bi igrali Real Madrid i Inter, dok bi u Minhenu Bajern dočekao Real. Sav prihod sa mečeva bio bi proslijeđen medicinskim ustanovana u Italiji, Španiji i Njemačkoj.

"Ogromna doza posvećenosti zdravstvenih radnika poslu tokom pandemije čini da optimističnije gledamo na period ispred nas. Ovom inicijativom, želimo da im, pre svega zahvalimo i da slavimo njihov rad, ali u isto vreme pošaljemo poruku humanosti i solidarnosti, koje su potrebne među evropskim nacijama", istakao je predsjednik milanskog kluba Stiven Žang.